El projecte de l'empresa Capital Energy per construir un parc eòlic marí amb 144 aerogeneradors davant la costa del Delta podria estar tocat de mort. Segons una proposta conjunta del Ministeri de Medi Ambient i del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, un 40% del litoral de l'Estat espanyol seria apte per a la construcció de parcs eòlics marins, però la franja de la costa catalana exclou expressament la zona del Delta. Segons aquest estudi, la franja del litoral de Catalunya apta per a la instal·lació d'aerogeneradors aniria des de Tarragona fins a la Selva, però caldria posar moltes limitacions als parcs programats a vuit quilòmetres de la costa, així com als projectats al delta de l'Ebre, al cap de Creus i al delta del Llobregat.
La proposta interministerial ha establert fins a 118 àrees eòliques marines al llarg del litoral, i en cadascuna d'aquestes zones estableix quines serien aptes per a la construcció de parcs marins, quines en quedarien excloses i en quines, d'altra banda, la construcció d'un parc eòlic estaria subjecta a condicionants ambientals. Les zones no aptes, d'un radi de vuit quilòmetres, es focalitzen al voltant del delta de l'Ebre, del delta del Llobregat i del cap de Creus. En tots tres àmbits queden excloses les reserves marines d'interès per a la pesca, els espais de la Xarxa Natura 2000, els àmbits que formen part del pla d'espais d'interès natural (PEIN) i els aiguamolls catalogats a través del conveni Ramsar. En aquest sentit, la Generalitat va ampliar al 2006 la zona de la costa del Delta protegida per la Xarxa Natura 2000, després d'haver deixat un reclau desprotegit davant de Sant Carles de la Ràpita, una situació que va indignar la Plataforma Salvem la Mar de l'Ebre i alguns ajuntaments. Finalment, Medi Ambient va decidir protegir tota la franja marina del Delta, tot i que alguns alts càrrecs del departament s'havien manifestat partidaris d'autoritzar la instal·lació dels 114 molins davant del Delta, per garantir el subministrament energètic a Catalunya. D'altra banda, més enllà de la franja dels vuit quilòmetres, els projectes quedaran sotmesos a acurats estudis ambientals. Un cop aprovat l'estudi, pel qual ara s'ha obert un període d'exposició pública de 23 dies per presentar al·legacions, els promotors de parcs marins només podran presentar projectes per a les zones aptes.
L'elaboració de l'estudi estava previst en el reial decret que regula l'obtenció de les autoritzacions per construir instal·lacions de generació elèctrica en zones marines. El litoral espanyol té un percentatge d'un 42,8% de zones aptes, d'un 43,9% de zones amb condicionants ambientals i d'un 13,3% que han quedat excloses de rebre qualsevol tipus de parc eòlic. Actualment el Ministeri d'Indústria té nou presol·licituds per construir parcs eòlics marins a la costa mediterrània, setze a la costa atlàntica, i tres a les Illes.