| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 de novembre de 2024


dimecres, 5 de desembre de 2007
>

CiU critica la retallada d'hores de matemàtiques



EL PUNT. Barcelona

CiU va lamentar les conclusions del treball i en va responsabilitzar el tripartit. En concret, per la retallada d'hores de matemàtiques del govern als quatre cursos d'ESO, i per la conversió de l'assignatura de ciències de la natura en una matèria optativa a partir del quart curs. Per la diputada Irene Rigau aquestes mesures són contraproduents i constitueixen una mostra de la poca capacitat de reacció del tripartit. «Països com ara Alemanya i Àustria han sabut reaccionar positivament davant dels advertiments dels informes PISA, i han iniciat la remuntada».

Per la seva banda, la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) va denunciar ahir que l'informe no tingui en compte les especificitats de cada territori, i va atribuir els mals resultats a les dificultats que comporta la integració dels alumnes estrangers. Un procés que, segons el parer de la federació, s'està fent amb èxit, per la qual cosa reclama al govern que continuï treballant per una educació pública de qualitat, si pot ser amb més inversió. A Catalunya, aquestes reaccions se sumen a les suscitades la setmana passada, quan es van conèixer els primers resultats de l'informe. Aleshores els sindicats USTEC-Stes, CCOO, Aspepc·Sps, Fete-UGT i la CGT van lamentar que l'informe PISA presenti els resultats com si es tractés «d'una lliga de futbol», i van reclamar la creació d'un indicador «independent» i menys orientat a les necessitats del mercat. El president del govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, va demanar ahir que els resultats de l'informe es valorin tenint en compte el context històric que va servir de punt de partida al sistema educatiu actual. Per Zapatero, l'Estat no es podrà comparar amb els països europeus fins que no hi hagi una generació «que majoritàriament hagi tingut una educació més enllà de l'obligatòria o que tingui un nivell d'idiomes semblant al que hi havia fa vint anys en aquests altres països». El PP va rebatre el discurs de Zapatero sense contemplacions i va atribuir els mals resultats a la LOGSE –la llei educativa aprovada pels socialistes el 1990.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maragall: «Tenim una escola de mínims i mancada d'excel·lència»

>Els alumnes de 15 anys empitjoren en ciències, lectura i matemàtiques

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.