El govern de la Generalitat ha donat aquesta setmana el vistiplau a una altra inversió milionària al Maresme per millorar el seu subministrament d'aigua potable. Es tracta d'una injecció de més de 20 milions d'euros que es destinaran a continuar la interconnexió entre les xarxes d'abastament de la zona nord de la comarca i el traçat d'Aigües Ter Llobregat.
En concret, la inversió se centra en la reforma de la canalització del tram comprès entre les poblacions de Canet i Santa Susanna, «fet que possibilitarà garantir l'abastament de l'aigua en una zona que ha experimentat un important creixement en els darrers anys». La justificació de la inversió també incideix en què «l'obra es presenta com una nova font d'abastament en una comarca que depèn de l'aigua de la dessalinitzadora de Blanes i de l'aqüífer de la Tordera».
El projecte com a tal disposa d'un finançament del 85% del Fons de Cohesió de la Unió Europea i s'emmarca en les obres alternatives al Plan Hidrológico Nacional (PHN) a la zona i que ha de garantir la millora i la qualitat de l'abastament en un horitzó situat l'any 2026. L'actuació concreta del tram entre Canet de Mar i Santa Susanna també s'inclou en un pressupost més gran d'execució que arriba als 35 milions d'euros i que afecta onze municipis de l'Alt Maresme, els mateixos que es beneficien de la dessalinitzadora de Blanes: Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt i Sant Iscle de Vallalta. Un cop acabada aquesta fase, n'està prevista una altra que enllaci Santa Susanna amb Tordera i tanqui el tram que es va començar el 2004 amb la xarxa de distribució de l'estació de tractament de Cardedeu, que beneficiava setze municipis de la zona sud del Maresme.