L'objectiu de l'observatori OTIC, que serà presentat en els dies vinents, és convertir-se en un instrument d'anàlisi de la realitat de la societat de la informació a les comarques gironines. Joan Ribas, president de l'Aenteg, feia temps que tenia al pensament aquest projecte, que en els últims mesos ha anat prenent forma a mesura que s'hi han anat involucrant institucions de pes. En total, de moment, són cinc: la secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç, l'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona. De moment, l'observatori té una pàgina web en construcció, en què explica breument la seva creació (www.otic.cat).
«Es tracta d'una iniciativa que fa temps que treballem i que serà un organisme molt important per valorar a Girona un sector tan emergent com les TIC», explicava Ribas, que professionalment és el director gerent de l'empresa GNA Serveis Telemàtics, una de les més importants d'aquest sector a la demarcació. Ribas agraeix el suport de la Generalitat i dels convenis que ha signat amb la Cambra de Comerç i la Diputació. Aquest últim organisme ja ha fet la primera aportació i ara hi ha pendent tancar un conveni amb l'Ajuntament de Girona.
Ribas també destaca que ja hi ha un grup de treball coordinat amb la Universitat de Girona i que el proper repte ha de ser aglutinar inquietuds que aportin més dinamisme a l'observatori. La seu de l'OTIC estarà ubicada, de moment, a la Cambra de Comerç, tot i que no es descarta que en un futur vagi al parc científic i tecnològic de la UdG.