| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 27 de novembre de 2024


dilluns, 17 de setembre de 2007
>

Impulsen a Girona un observatori sobre les noves tecnologies de la informació

L'impulsa l'associació d'empreses del sector, l'Aenteg, amb el suport de la Generalitat

EDUARD BATLLE. Girona
L'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona, l'Aenteg, és a punt de presentar un nou observatori, l'OTIC, que estudiarà l'evolució de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a les comarques gironines. L'Aenteg feia temps que preparava aquest projecte, amb la intenció d'enfortir l'associació i al mateix temps unir el sector de les TIC a la demarcació. Entre les entitats que donen suport a l'OTIC hi ha la secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat. Aquest nou organisme serà representat per Marta Morera, que en serà la directora tècnica.


+ Joan Ribas, president d'Aenteg, és qui ha impulsat l'observatori. Foto: EL PUNT

L'objectiu de l'observatori OTIC, que serà presentat en els dies vinents, és convertir-se en un instrument d'anàlisi de la realitat de la societat de la informació a les comarques gironines. Joan Ribas, president de l'Aenteg, feia temps que tenia al pensament aquest projecte, que en els últims mesos ha anat prenent forma a mesura que s'hi han anat involucrant institucions de pes. En total, de moment, són cinc: la secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç, l'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona. De moment, l'observatori té una pàgina web en construcció, en què explica breument la seva creació (www.otic.cat).

«Es tracta d'una iniciativa que fa temps que treballem i que serà un organisme molt important per valorar a Girona un sector tan emergent com les TIC», explicava Ribas, que professionalment és el director gerent de l'empresa GNA Serveis Telemàtics, una de les més importants d'aquest sector a la demarcació. Ribas agraeix el suport de la Generalitat i dels convenis que ha signat amb la Cambra de Comerç i la Diputació. Aquest últim organisme ja ha fet la primera aportació i ara hi ha pendent tancar un conveni amb l'Ajuntament de Girona.

Ribas també destaca que ja hi ha un grup de treball coordinat amb la Universitat de Girona i que el proper repte ha de ser aglutinar inquietuds que aportin més dinamisme a l'observatori. La seu de l'OTIC estarà ubicada, de moment, a la Cambra de Comerç, tot i que no es descarta que en un futur vagi al parc científic i tecnològic de la UdG.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Un mínim de dos estudis cada any

>Esperançada amb el repte

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.