| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 5 de desembre de 2024


dimarts, 4 de setembre de 2007
>

Ciutat Vella obre el debat ciutadà per decidir quins projectes desenvoluparà durant el mandat

Instal·len 13 bústies per recollir propostes, i convoquen reunions als barris

ROSA DÍAZ. Barcelona
«Tu què faries?» Aquesta és la pregunta que la regidora del districte de Ciutat Vella, Itziar González, ha llançat als ciutadans i a les entitats del territori que haurà de governar fins al 2011. És la pregunta amb què vol començar a implicar la població en la redacció del document que recollirà els projectes que es portaran a terme en aquest territori durant aquest mandat. El procés de debat està en marxa. Han instal·lat 13 bústies per recollir propostes i s'han convocat reunions als barris.


+ La Rambla, un lloc que Ciutat Vella vol recuperar per als ciutadans. Foto: RITA LAMSDORFF

A Ciutat Vella es respira empenta i desig per arrencar el nou mandat. El nou equip que ha entrat a dirigir el districte, encapçalat per la regidora Itziar González, ha foragitat amb les seves ganes la parsimònia típica dels primers dies de setembre. A Ciutat Vella ja està tot preparat per posar en marxa el nou mandat municipal. I el primer que s'hi farà –com mana la normativa però també com la regidora ha deixat dit que vol que funcionin les coses mentre ella governi– serà consultar els veïns i les entitats. Amb la senzilla pregunta «tu què faries?», el districte de Ciutat Vella fa una crida als veïns perquè comencin a pensar què volen canviar, què volen conservar, què prefereixen construir o millorar al seu entorn. Ciutat Vella ha iniciat, doncs, el procés de participació per engendrar un nou pla d'actuació de districte (PAD, li diuen) i que en realitat és el document en el qual a principi de cada mandat es programen els projectes i les actuacions dels propers quatre anys.

Els veïns i les entitats de Ciutat Vella estan convidats a dir-hi la seva a través de diferents canals: correu postal –al Departament de Comunicació i Qualitat de Ciutat Vella–, correu electrònic –a l'adreça ciutatvella@bcn.cat– o del web de Ciutat Vella. També han instal·lat 13 bústies per recollir propostes situades als centres cívics del districte, a les biblioteques, a les oficines d'atenció al ciutadà, als mercats municipals i fins i tot als equipaments esportius. Finalment, el districte ha programat reunions per recollir les aportacions dels veïns de viva veu. Es faran els dies 13, 20, 25 i 27 de setembre al centre cívic de la Barceloneta, al Pati Llimona, al Convent de Sant Agustí i al centre cívic Drassanes. Totes, a les set de la tarda.



RELACIÓ AMB ELS VEÏNS
El procés de participació per elaborar un pla d'actuació està reglat en les ordenances municipals. Consisteix a recollir les propostes dels ciutadans per tots els canals possibles, i conjugar-les amb les idees d'intervenció que ja té pensat el govern. González ja va explicar a aquest diari i a través d'una entrevista que el seu gran objectiu polític és revolucionar la relació entre els veïns i l'administració, ressituar el debat ciutadà i dotar el teixit humà del territori de les eines per ser el principal defensor de l'espai públic. A la vegada, vol dignificar el paper dels tècnics i els consellers del districte. Tot això per recuperar els carrers, les places, el barri per als veïns. I sense deixar de banda l'execució de projectes que vénen de l'etapa anterior i que ja han començat a rutllar, com ara la reforma de la Gardunya i el pla de la Barceloneta.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.