Després de vuit anys com a principal força de l'oposició a la comarca, CiU va estrenar ahir la seva entrada al govern del Maresme a través del portaveu del grup, el mataroní Joan Mora, que va recordar la «vocació de govern i de servei» de la federació nacionalista. Vocació que s'ha traduït en la vicepresidència primera i en la gestió de l'àrea de Serveis a les Persones. Una àrea que tradicionalment queia en mans d'ICV-EUiA i que ara, per primer cop a l'oposició en un govern amb els seus exsocis habituals, PSC i ERC, veurà des de la barrera. Tot i això, la portaveu, Isabel Roig, ja va advertir als consellers que la seva formació «vetllarà pel compliment de les polítiques socials endegades des de la gestió ecosocialista».
ELS COMPROMISOS
Sobre la taula de Josep Jo que ja va ocupar el càrrec del 1999 al 2003 i amb una nova concepció del govern basat en una àrea de la presidència amb més poder, hi ha temes crucials per resoldre. La millora de la mobilitat amb la construcció d'una via alternativa a l'N-II que permeti convertir-la en una carretera més pacífica, la ubicació definitiva de la depuradora de l'Alt Maresme, el desenvolupament de la llei de la dependència, l'impuls a l'Escola Universitària del Maresme i el desplegament de les dues TDT públiques són només la punta de l'iceberg de l'ambiciós pla estratègic 2015. Aquest document, consensuat per totes les forces polítiques, estableix fins a set reptes per assolir. Amb l'objectiu d'aprofitar les sinergies de la propera Barcelona, la comarca proposa una trentena d'estratègies per aconseguir una projecció del Maresme en els àmbits econòmic, social i mediambiental.
Josep Jo va recordar en el seu discurs que «aquest ha de ser un mandat històric perquè permetrà dur a terme assignatures pendents des de fa molt temps». Jo va reiterar la vocació de servei dels consellers «en un govern fort i unit».