En teoria era el dia de més feina. I, al final, no van fer res de res. Els representants de Red Eléctrica van topar amb un «no» rotund a cada porta a què van trucar. Primer, a Santa Coloma. L'alcalde, Antoni Solà (CiU), els esperava a l'entrada de l'Ajuntament. I al carrer, una vintena de manifestants de No a la MAT. Solà no els va deixar ni pujar a les oficines municipals i en menys de cinc minuts els va fer fora. «Entenem que el procés s'ha fet malament. No s'ha donat informació als municipis i Red Eléctrica ha actuat amb una actitud molt prepotent», va dir l'alcalde. Primer cop de porta pels nassos.
A la mateixa hora, a Osor, uns altres tècnics de la companyia es van trobar que no podien fer els tràmits perquè l'alcalde, Isidre Font (CiU), no s'hi havia presentat. I en la primera convocatòria amb els propietaris afectats és indispensable la signatura de l'alcalde –en pròximes trobades ja no es requerirà–. Per tant, segon cop de porta pels nassos.
Més tard, es van plantar a Brunyola. El secretari de l'Ajuntament els va fer saber que l'alcaldessa, Anna M. Mascort, no hi era ni tenia previst passar per l'Ajuntament. Tercer cop de porta pels nassos.
D'aquesta manera, els propietaris afectats –4 de Santa Coloma, 2 d'Osor i 7 de Brunyola– no van poder ni parlar amb els tècnics. Segons els seus representants, ara la companyia ha de fer una nova convocatòria a través de carta certificada i notificar la trobada amb un mes d'antelació. Així, com a mínim, el procés s'endarrerirà un parell de mesos. D'altra banda, els ajuntaments que han impedit les expropiacions rebran un requeriment de la delegació del govern estatal a Catalunya i fins i tot podrien ser sancionats.