| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 22 de novembre de 2024


dimarts, 24 de juliol de 2007
>

Uns 8.400 restaurants de Barcelona i més de 200 carnisseries, sense llum



EVA GARCIA. Barcelona

+ Carnisseries del mercat del Ninot, a les fosques. Foto: EFE

El sector de la restauració de Barcelona va ser un dels més perjudicats ahir per l'apagada generalitzada del subministrament de llum a la ciutat, segons va reconèixer ahir el president del Gremi de Restauració de la ciutat, Gaietà Farràs, que va xifrar en 8.400 els restaurants que es van quedar a les fosques en un moment o altre del dia, és a dir, en prop del 70% dels restaurants que hi ha a la ciutat. «La intensitat no ha estat la mateixa en tots els establiments, però gran part de restaurants ha pogut salvar l'hora del dinar», deia ahir Farràs. Tot i no poder quantificat les pèrdues, el president dels restauradors reconeixia ahir que aquestes serien «milionàries» i va assegurar que l'organització empresarial estava ja gestionant milers de reclamacions a les companyies asseguradores.

Qui també va assumir ahir pèrdues milionàries va ser el Gremi de Xarcuters i Cansaladers de Barcelona. El seu vicepresident, Pròsper Puig, xifrava en unes 200 les botigues damnificades directament per l'apagada i recordava que el col·lectiu és molt sensible a la pèrdua del fred. «Si se'n va la llum dues o tres hores no passa res, quatre tampoc, però en tot un dia hi ha el risc de trencar la cadena del fred, i això és catastròfic», reconeixia. «Som molt vulnerables a la pèrdua de fred i electricitat», va dir.

Pel cansalader, l'avaria s'ha produït «afortunadament» un dilluns de juliol. Els dilluns no acostuma a ser un dels dies més forts en venda (com sí que ho són els divendres o els dissabte) i al juliol ja hi ha botigues que fan vacances i clients que també en fan, per la qual cosa la petició de gènere i l'estoc de producte és menor «que qualsevol dia a l'hivern». Per contra, Puig reconeixia que les altes temperatures no ajudaven a la conservació del producte i recordava que moltes botigues també fan degustació.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Sirera, a les fosques

>«Agafaràs el tren»

>Hereu no s'opera

>Sense diners al caixer

>Patint pel caviar

>Entre el caos circulatori i la foscor de les botigues

>Nissan, Seat, Mercabarna i la Zona Franca se salven del tall d'energia

>L'Agència Catalana del Consum recomana als afectats per l'apagada que facin la reclamació a Fecsa

>Quatre hospitals es veuen obligats a funcionar amb generadors i a desprogramar operacions i visites

>Les imatges d'una apagada històrica

>Alta tensió entre Red Eléctrica i Fecsa

>Bicing pel «patilling»

>Barcelona es curtcircuita

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.