dimecres, 4 de juliol de 2007 > Les resoles seran el menú comú dels restaurants durant el Renaixement
G.M..
Tortosa. Un total de 25 restaurants de Tortosa, membres de l'associació Plat i Got, oferiran durant els dies de la Festa del Renaixement menús basats en la cuina del segle XVI. Les jornades gastronòmiques del Renaixement, organitzades per l'Ajuntament de Tortosa i el gremi de restauradors, tindran lloc del 19 al 22 de juliol, coincidint amb la celebració de la festa, i oferiran als ciutadans l'oportunitat de descobrir el receptari de l'època, recuperat de llibres clàssics de la ciutat medieval i renaixentista. Enguany, els restauradors han elaborat un plat en comú per als menús: les resoles o raroles, una espècie de bunyols que es feien amb diferents barreges de carns, fetges i formatges, i que es coïen en llard o en oli. Entre els plats que es podran degustar hi ha les llenties amb salsa de llet d'ametlles, albergínies en cassola amb sardines salades, escabetxos suaus, terrines, cassoles de cabrit, l'abadejo amb mel, flams de gingebre, menjar blanc virat de groc per la flor de la ginesta i fruita, que en l'època del Renaixement se servia com a entrant, mentre que a les postres es menjaven dolços i confits.
|