| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 26 de desembre de 2024


dimecres, 30 de maig de 2007
>

El vicerector dels blocs



EDUARD BATLLE. Girona

+ Miquel Duran, vicerector de recerca en ciència. Foto: R.E.

D'ençà del seu nomenament com a vicerector de recerca en ciència de la Universitat de Girona (UdG), Miquel Duran està decidit a potenciar els blocs com una eina de comunicació a la universitat, tant entre professors com entre universitaris, ja que en les seves classes també motiva els alumnes perquè en facin un. Les continuades experiències de Duran als Estats Units han fet que cregui en conceptes com ara els blocs com a mitjà de comunicació.

Duran, a banda del seu bloc personal –edunomia.net–, que defineix com «un diari sobre aspectes de la universitat», ha impulsat innociencia.net, que s'ha creat entre la col·laboració dels departaments de química de la UdG i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'objectiu és generar un grup de comunicació científica digital i «escriure articles relacionats amb la comunicació científica de caire general», explica Duran, que ha coordinat el projecte amb Mariona Sodupe, de la UAB.

Duran està convençut que els professors de la UdG s'aniran introduint al concepte dels blocs i considera que pot ser una eina fonamental per divulgar aspectes com ara les simulacions computacionals. A més, des que té un nou càrrec s'ha plantejat impulsar un altre bloc per explicar les vivències d'un vicerector. «No és fàcil tenir un bloc i costa mantenir-lo, però és estimulant la possibilitat de comunicar-se i aprendre dels qui ho fan», explica Duran, que també considera que el «pròxim repte és explotar la comunicació científica digital, amb l'objectiu de fer la química més comunicativa, ja que no en sabem gaire.»



TRES REFERENTS MÉS
Duran destaca noms de professors de la UdG coneguts «com ara els de Ramon Alcoberro, Josep Maria Terricabras i José Antonio Donaire». Alcoberro, que és un professor associat de filosofia, té a la xarxa el web alcoberro.info per divulgar pensament i filosofia. Terricabras promou el portal terricabras-filosofia.cat, en què també exposa reflexions breus sobre qüestions d'actualitat i del qual, a més, té pensat fer un llibre en breu. El mateix cas que Alcoberro, que dels escrits va acabar publicant el llibre L'home que mira. Un bloc de filosofia i pensament. I Donaire va generar el bloc De bat a bat (don-aire.blogspot.com) per incloure reflexions polítiques –milita al PSC, a banda de ser professor de l'Escola de Turisme.

I pel que fa els estudiants, alumnes del doctorat d'innovació empresarial, R+D i avaluació de la tecnologia estan disposats a parlar de conceptes com ara la innovació a la xarxa. Per això han creat el wiki (fet entre uns quants) que du per títol Innovació (innovacio.wordpress.com).



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.