El número 2 de CiU de Reus, Fèlix Oliva, va assegurar ahir que la mesura proposada pel PSC «a més de ser extremadament electoralista no la poden complir perquè és il·legal». Segons Oliva, la llei d'hisendes locals no permet fer aquesta rebaixa i «en el cas que es vulgui fer sobre l'IRPF la competència per fer-ho correspon al Parlament». En canvi, Oliva va dir: «Les nostres propostes sí que tenen base legal i són possibles», referint-se a la idea d'ajudar els compradors de pisos de protecció oficial aportant el 20% del preu i establint un règim de copropietat amb l'Ajuntament.
Una proposta que els socialistes ja havien titllat d'«inviable» pel gran cost que suposaria. Davant de les crítiques de CiU, ahir l'alcaldable del PSC, Lluís Miquel Pérez, va assegurar que «no es tracta de rebaixar directament l'IBI sinó d'establir una subvenció de la meitat del preu a través d'un mecanisme de bonificació a posteriori».
D'altra banda, ahir ICV-EUiA i ERC també van fer referència a les polítiques d'habitatge. Tots dos van coincidir a l'hora de proposar que l'Ajuntament procuri reservar fins al 50% del sòl de les noves promocions a habitatge protegit. Segons el número 2 d'ERC, Jordi Bergadà, «aquesta política és molt més eficient que rebaixar l'IBI i més efectista que subvencionar part del preu dels pisos».
L'alcaldable d'ICV-EUiA, Ernest París, va assegurar que ells no entraran en «aquesta subhasta de les ajudes» i que treballaran per augmentar el percentatge d'habitatge protegit a través de la revisió del POUM, la potenciació de l'Oficina Municipal d'Habitatge i l'empresa municipal Gupsa, que a més de gestionar el sòl industrial «ha de treballar també pel sòl residencial d'habitatge protegit».