| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 de novembre de 2024


dissabte, 19 de maig de 2007
>

Muntanyans i la gestió dels residus, protagonistes del debat a la Torre

Pocs enfrontaments entre els set candidats, que també van respondre preguntes dels veïns

AZAHARA PALOMARES. Torredembarra
Una discussió tranquil·la i sense grans enfrontaments. El primer, i de moment únic, debat entre els set candidats a alcalde a Torredembarra va deixar clar que en els temes que es van tractar (cultura, patrimoni i medi ambient) hi ha acord general en el fons. Els alcaldables van aprofitar el debat per fer arribar als assistents les propostes del seu programa, i gairebé mai van fer servir els torns de rèplica per respondre a les afirmacions dels companys. Entre les diverses idees que es van posar ahir sobre la taula, la polèmica entorn del pla parcial Muntanyans II i la gestió dels residus van ser algunes de les més destacades.


+ El debat electoral de Torredembarra es va fer al bar del Casal Municipal ahir. / Foto: R. BONCOMPTE

Potser perquè realment hi ha una coincidència de models de ciutat, o potser perquè tots els candidats (o almenys els grups que representen) han passat pel govern municipal durant aquest mandat, els set caps de llista van evitar els enfrontaments durant el debat electoral que es va fer ahir al vespre al Casal Municipal. Tan sols Muntanyans II va provocar alguna reacció més airada, tot i que al final hi va haver coincidència gairebé general de no pactar amb un alcalde que afavoreixi l'edificació del pla. Les propostes més originals van ser la del candidat d'ERC, Gerard Ciuró (creació d'un parc natural a la línia de costa entre Altafulla i el Vendrell), i la de la candidata de l'Agrupació Democràtica Torrenca, Maria Dolors Toda (celebració d'un referèndum popular), mentre que el cap de llista del PSC i actual alcalde, Manuel Jiménez, va recordar que tant el Ministeri de Medi Ambient com la Generalitat no han fet cap proposta de compra en ferm dels terrenys.

El debat sobre medi ambient va dedicar també un espai important al model de gestió dels residus que ha d'aplicar Torredembarra, ja que enguany se li extingeix la concessió de recollida de la brossa. Els quatre partits actualment al govern (PSC, ERC, GIT i ABG) van donar suport a la creació d'una empresa pública, seguint el model de Cambrils o la Selva del Camp, mentre que el PP i l'Agrupació van apostar pel soterrament dels contenidors i la recollida pneumàtica, respectivament. El cap de llista de CiU, Daniel Masagué, tan sols va proposar l'estudi de l'opció «més adequada» per al municipi.



RECUPERAR EL PATRIMONI
Un altre dels àmbits reservats per al debat, organitzat pel Grup d'Estudis Sinibald de Mas, va ser cultura i patrimoni. Un dels punts protagonistes va ser el Patronat Antoni Roig, del qual l'alcaldable socialista va anunciar la rehabilitació (el projecte, segons ell, ja s'està redactant), tal com van reivindicar la resta de caps de llista. El candidat del GIT, Santiago Ardèvol, va proposar la celebració de mostres anuals per tal d'aprofitar-ne el ressò també turísticament, i l'Agrupació, la creació de la figura del dinamitzador cultural. En referència a la protecció del patrimoni, l'ABG va reivindicar una revisió del POUM.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.