| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 8 de setembre de 2024


dijous, 26 d'abril de 2007
>

Els paral·lelismes entre els catalans del segle XXI i els romans, protagonistes de «La Via Augusta»

La sèrie, que TV3 estrena avui, anirà seguida d'un espai de divulgació històrica

AZAHARA PALOMARES. Tarragona
TV3 estrena avui la que considera la seva aposta «més ambiciosa» de la temporada: la sèrie La Via Augusta, (TV3, 22.25h) ambientada a la Tàrraco romana. La producció, que consta de dotze capítols, barreja la comèdia i el drama, i es basa en la visita que l'emperador Octavi August (Jordi Bosch) va fer a Hispània al segle I aC. En aquest viatge, que coincideix amb les obres de construcció de la Via Augusta fins a l'antiga Gades, l'acompanya la família del seu metge personal (Francesc Garrido).


+ L'equip de la nova producció de TV3, davant les muralles romanes de Tarragona. Foto: A.P.

«Sempre hem viscut al voltant d'un imperi: Octavi August ara seria George Bush, i la romanització, les guerres pel petroli.» Així sintetitza el guionista i creador de la sèrie, Joaquim Oristrell, l'actualitat de les històries de La Via Augusta. «La sèrie ens permet saber qui som, perquè no hem canviat tant en 2.000 anys», assegura el director de TVC, Francesc Escribano. Al llarg dels dotze capítols, la producció segueix les vicissituds d'una família patrícia que es muda a Tàrraco i dels seus esclaus ibers, una relació en què la directora de la sèrie, Sònia Sánchez, promet «molta tensió sexual». En les trames, s'ha intentat ser fidels al substrat històric –gràcies a l'assessorament de l'historiador Oriol Junqueras–, tot i que s'han permès algunes llicències, com ara la invenció d'una llengua ibera, «barreja d'anglès i basc», segons Oristrell. El guionista es va referir al projecte com un «acte de justícia» amb el passat romà de Catalunya.



RODATGE A BARCELONA
Tot i que el director de TVC va emmarcar la nova producció en l'afany de «descentralitzar la creació de dramàtics», el rodatge de La Via Augusta s'ha fet íntegrament a Barcelona per raons de pressupost i producció. La continuïtat del projecte, però, dependrà dels resultats d'audiència, que el cap de dramàtics de TV3, Jordi Roure, ja va avançar que hauran de ser «més alts del que és normal». La condició respon al suplement pressupostari que requereix la producció per a l'ambientació històrica.

En el repartiment de La Via Augusta hi ha també Mònica López, que interpreta la dona del metge del cèsar; Anna Lizarán (la patriarca de la família patrícia), i Ferran Rañé, Alícia Pérez i Roger Casamajor com a esclaus.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vida «a la romana»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.