dimecres, 7 de març de 2007 > Tortosa potencia les jornades gastronòmiques de l'abadejo i edita una guia d'esdeveniments
GUSTAU MORENO.
Tortosa
+ La presentació de les jornades, al mercat de Tortosa. Foto: G.M.
|
La regidora de Turisme, Dolors López, i el president de l'associació Platigot, Marc Duran, van presentar ahir el programa de les segones jornades gastronòmiques L'abadejo, del mercat al plat, que començaran divendres i duraran fins al 25 de març. «Esperem repetir l'èxit que les jornades van tenir l'any passat, i contribuir a promocionar els nostres restaurants i també un dels productes més típics i més valorats del nostre mercat», va afirmar López. De fet, la presentació de les jornades va fer-se al passadís central del mercat municipal, el lloc en què, durant els propers tres dissabtes, tres cuiners associats a Platigot faran una demostració en viu de les diferents tècniques de cuinar l'abadejo. «Si algú vol aprendre alguna tècnica de cuinar l'abadejo, o bé conèixer alguna recepta casolana, que no s'ho perdi», va remarcar Duran. El president de Platigot també va detallar que els restaurants necessitaven un producte típic que ajudés a promocionar la cuina tortosina, i va recordar que al llarg de l'any hi ha molta gent que visita expressament el mercat de Tortosa per comprar abadejo. Duran, que també va destacar l'èxit de les jornades amb motiu de la primera edició, va explicar que, si l'any passat van ser 13 els restaurants que van incloure plats d'abadejo als seus menús, enguany ho faran 23 dels 55 restaurants que actualment hi ha associats a Platigot. D'altra banda, López va presentar la Guia d'esdeveniments 2007, un nou producte de promoció turística, que s'ha editat en quatre idiomes, que inclou les diferents jornades gastronòmiques i les diferents cites del calendari festiu, lúdic i cultural de Tortosa.
|