L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, no ha pogut recuperar l'ús dels baixos de l'antiga Cooperativa Blandense i fer-ne fora la Casa del Poble. L'oposició (de CiU, ERC i PP) li va tombar l'intent en el ple de dilluns.
La Casa del Poble, que és l'entitat més antiga de Blanes, va néixer el 1905 al carrer Muralla, on avui hi ha l'antiga cooperativa. Posteriorment, l'any 1920, la Casa del Poble, entitat d'esquerres i republicana, es va construir una nova seu social al passeig de Dintre i va abandonar l'edifici del carrer Muralla, on es va establir la cooperativa, com a filial de la Casa del Poble. En els estatuts de la cooperativa s'assenyala que si aquesta es dissolgués, la propietat de l'edifici seria de la Casa del Poble.
Mentrestant, i fins que va ser confiscada pel règim franquista, com també ho va ser la Casa del Poble, la cooperativa proporcionava als seus membres articles de primera necessitat i ajudava, amb els beneficis, les classes més necessitades.
L'any 1980, l'Estat va cedir a la Generalitat l'ús de la planta baixa de l'antiga cooperativa. En total, se cedien 105 metres, que, alhora, la Generalitat va cedir a l'Ajuntament. Aquest, l'any 2001, va cedir l'ús a la Casa del Poble, perquè s'estaven fent obres de rehabilitació a l'edifici del passeig de Dintre, que la Generalitat havia retornat a l'entitat el 1997. La cessió d'ús era per a dos anys però fins ara l'Ajuntament no ha reclamat la cooperativa. Durant aquest temps, els baixos de la Cooperativa han estat utilitzats per la Colla Sardanista Sa Palomera, el cine club Fortuny, les Joventuts d'Esquerra, per deixar-hi capgrossos i per l'entitat Es Viver, entre d'altres. També durant tot aquest temps, la Casa del Poble ha reclamat al Ministeri de Treball, que és ara el propietari de l'edifici, que li retorni. Tot i que en aquest aspecte no se n'ha sortit, com a mínim, la Casa del Poble no ha estat expulsada d'un edifici que hauria de ser seu.