divendres, 23 de febrer de 2007 > Platigot inicia amb les jornades de l'oli d'oliva el calendari gastronòmic d'enguany a Tortosa
GUSTAU MORENO.
Tortosa
+ La gent de Platigot, a la presentació de les jornades. Foto: G.M.
|
Els restaurants de Tortosa associats a Platigot començaran avui la quarta edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Oli d'Oliva, que han organitzat amb motiu de la XII Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre que se celebra durant tot el cap de setmana a Jesús. De fet, les Jornades de l'Oli d'Oliva obren el calendari gastronòmic de Platigot, que agrupa els empresaris de la restauració de Tortosa. Així, a les cartes dels restaurants de l'associació es podran degustar menús com la llesca de pa amb abadejo, tomates rostides i oli d'oliva; la crema d'albergínia amb oli d'oliva verge, o els medallons de rap i patata al perfum d'oli de romer. La següent cita de Platigot seran les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs, que des del febrer i fins al maig promocionaran l'arròs del Delta amb plats com la paella de peix, l'arròs negre o l'arròs a la cassola. Al març arribarà el torn de les II Jornades Gastronòmiques de l'Abadejo, que tornarà a incloure demostracions de la cuina del bacallà al mercat de Tortosa. La primera setmana de juny es faran les Jornades Gastronòmiques del Rostifaci, per promocionar el pebrot, l'albergínia, la tomata i la ceba escalivada. Completaran el calendari les Jornades de Cuina Cajun, les cinquenes jornades de la cuina del Renaixement, al juliol, i les del Recapte (novembre).
|