| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 de novembre de 2024


dijous, 8 de febrer de 2007
>

L'alcalde de Matadepera declara per suposat ultratge a la bandera espanyola

El cas es tramita per primer cop a Catalunya per la via penal

EMILI AGULLÓ. Terrassa
L'alcalde de Matadepera, Jordi Comas (ERC), va declarar ahir als jutjats de Terrassa acusat dels delictes d'ultratge a la bandera espanyola i prevaricació per haver retirat l'ensenya de l'ajuntament en dues festes majors. Comas va rebre el suport del partit i va qualificar de «grotesca» la denúncia del PP i tot el procés, sense precedents per la via penal a Catalunya.


+ Llansana, Comas i Ridao, a les portes del jutjat. Foto: E.A.

La declaració de Comas davant el magistrat del jutjat d'instrucció número 2 de Terrassa, Fernando Ruiz, no es va allargar més de vint minuts, durant els quals es va negar a respondre a les preguntes formulades per l'acusació del PP de Matadepera. Comas, a qui imputen els delictes d'ultratge a la bandera espanyola i prevaricació, va argumentar que aquestes qüestions «s'han de resoldre per la via del ple municipal» i no pas per la penal. De fet, fins ara aquests casos només anaven per la via administrativa i només hi havia precedents al País Basc.

Els fets denunciats pel PP es remunten a les dues darreres festes majors de Matadepera, el 2005 i l'any passat, quan l'alcalde d'ERC va optar per no penjar la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament, on les ensenyes només onegen durant les visites institucionals o festes assenyalades. El PP va presentar denúncies que havien quedat arxivades per l'anterior titular del jutjat, però l'actual va decidir reobrir el cas i cridar l'alcalde a declarar.

Comas va argumentar que «hi ha una sèrie de símbols no compartits per la majoria de la població», i va deixar clar que va ser una decisió pròpia i «espontània» que no es va prendre ni «per acord de govern ni per decret d'alcaldia». Comas va qualificar la situació de «paradoxal» i «grotesca», perquè «no hi ha precedents a Catalunya que es vulgui perseguir com a delicte penal un fet normal en molts altres municipis». Comas també creia que el procés judicial «no anirà més enllà» de la declaració d'ahir, tot i que pel delicte de prevaricació pot ser inhabilitat per a càrrec públic.

L'alcalde vallesà va comparèixer als jutjats acompanyat per una vintena de membres d'ERC, entre els quals hi havia el portaveu de la formació republicana al Parlament, el rubinenc Joan Ridao, que li va traslladar el suport en nom de la direcció del partit. Ridao va denunciar que «certes institucions i el poder judicial poden actuar políticament i fer de corretja de transmissió», i va acusar els populars d'«usar la justícia en benefici propi per erosionar la imatge i perjudicar les institucions».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Antes roja que rota», i millor alemanya que catalana

>La recusació de Pérez Tremps per debilitar l'Estatut deixa el PP sol amb Ciutadans

>El vicepresident Carod avisa que si l'Estatut no cap en la Constitució només queda la independència

>L'alcalde de Matadepera declara al jutjat per no haver penjat la bandera espanyola

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.