El jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona va arxivar provisionalment el cas el desembre del 2005. Però la secció desena de l'Audiència de Barcelona entén que hi ha «no pocs indicis» que part de les subvencions rebudes per les empreses de Fidel Pallerols per fer cursos de formació laboral es destinaven «a finançar de manera presumptament irregular el partit Unió».
Per això, el tribunal revoca l'arxivament del cas i ordena jutjar vuit dels tretze encausats pels presumptes fraus de subvenció pública, malversació de cabals, tràfic d'influències, falsedat documental i receptació. Sí que accepta, però, que s'hagi arxivat la causa pels delictes de prevaricació i suborn. A més de Millo, exdelegat territorial de Treball a Girona, els jutges volen que es jutgi l'empresari andorrà Fidel Pallerols, el seu fill Jaume i la seva dona, María de la Cruz Guerrero. Entre els vuit encausats hi ha també Santiago Vallvé, ja condemnat pel cas Turisme i imputat en el cas Treball; Lluís Gavaldà, exdirector general d'Ocupació del govern de Pujol; Dolors Llorens, exsubdirectora general d'Ocupació; i Vicenç Gavaldà, que llavors era secretari d'organització d'Unió.
El jutjat ha investigat durant set anys si Pallerols i Vallvé van ordir, amb la col·laboració tant d'Enric Millo com de Dolors Llorens i de Lluís Gavaldà, un pla per obtenir 8,8 milions d'euros en subvencions de Treball cofinançades pel Fons Social Europeu per fer cursos de formació ocupacional i reciclatge a canvi de comissions d'un 10% a Unió entre 1994 i 1999. Unió va exigir ahir que «no es faci un judici parallel i mediàtic». «No som part en el procediment ni mai s'ha imputat Unió i, per tant, no tenim coneixement ni formal ni informal sobre l'acte», va defensar el partit en un comunicat.