Fonts del Ministeri de Foment asseguren que Intemac l'empresa responsable de fer les supervisions dels edificis afectats pel traçat del tren d'alta velocitat (TAV) a Barcelona «és molt solvent, té molta experiència en aquest tipus de feina». Tot just ara, Intemac comença a treballar.
La primera tasca que està fent Intemac és recopilar informació de tipus tècnic sobre els 500 immobles afectats pel pas del TAV per la ciutat, per de detectar possibles punts febles. Aquest tipus d'informació la demanen a administracions com ara l'Ajuntament de Barcelona. Un cop acabada aquesta fase, Intemac començarà la inspecció de tots els immobles des de fora. Després podrà supervisar les zones comunes del mig miler d'edificis afectats. Un cop es tinguin aquestes valoracions a la mà, Intemac podrà fer una gradació dels edificis anant dels que estant més bé als que estan més malament. Amb aquesta escala es podrà determinar quins pisos presenten alguna deficiència i serà en aquests on es farà una inspecció més minuciosa. Tot i això, a Foment van assegurar que també podran tenir aquesta informació detallada els propietaris que ho requereixin. D'entrada, però, cada ciutadà no tindrà un estudi de casa seva abans i després de les obres del TAV com va assegurar el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, el dia de la presentació del projecte del túnel per al tren d'alta velocitat per Barcelona.
La valoració dels edificis no té una durada determinada, «des de dos mesos fins a set», explicaven a Foment. Tot i això, de moment no hi ha pressa perquè encara falta la declaració d'impacte ambiental del Ministeri de Medi Ambient per poder redactar el projecte definitiu, aprovar-lo, i a partir d'aquí començar les obres pel centre de la ciutat.