L'Assemblea Popular per un Habitatge Digne manté la convocatòria que havia fet per dilluns que ve amb motiu de la cimera de ministres d'habitatge, encara que aquesta no es faci. Abans d'aquesta mobilització, l'assemblea, formada per entitats i particulars, ha fet un parell de manifestacions i diverses segudes, i totes han transcorregut d'una manera pacífica, sense cap mena de disturbis finals.
En un comunicat fet públic per l'assemblea ahir, no acceptaven les «excuses» sobre la violència i es demanaven: «Tanta por fa en aquest país que es parli sobre l'habitatge? Què han d'amagar?» Aquesta plataforma remarcava el fet que, des que van començar les mobilitzacions, a mitjan maig (a través de missatges SMS), aquest «moviment social» ha demostrat que les «seves intencions són pacífiques». «Per molt que intentin desviar l'atenció amb assumptes que no hi tenen res a veure, el moviment per l'habitatge no pararà», afegeixen. La plataforma tanca així el seu comunicat: «Si no hi ha ministres... algú haurà de donar la cara!»
L'última de les manifestacions convocades per l'assemblea va ser el 30 de setembre passat, en què uns 10.000 manifestants segons els organitzadors van omplir la Via Laietana, i va estar marcada pel seu caire festiu. L'altra gran manifestació convocada per aquesta plataforma popular va ser el 2 de juliol, en què un miler de persones van sortir pels carrers del centre de la ciutat per reclamar un habitatge digne.
La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) va donar el seu suport ahir a les mobilitzacions previstes pel dret a l'habitatge digne. En un comunicat, la FAVB condemna els fets violents que van tenir lloc dijous passat (arran de la manifestació pel forat de la vergonya), i considera que «la suspensió de la cimera enforteix els violents i situa al mateix nivell aquells que plantegen de manera pacífica i justa les seves reivindicacions». Al mateix temps, la federació creu que l'anul·lació d'aquesta cimera «reflecteix una frivolitat en la valoració de la problemàtica de l'habitatge com a emergència social».