Mentre que l'alcaldessa, Anna Pagans, qualificava l'acord d'acte de responsabilitat, la portaveu del PP, Concepció Veray, ho considerava una presa de pèl. Bàsicament pel fet que creu que l'acord es podria haver pres l'any 1979 «i no haver esperat 27 anys per dir que han superat la dictadura». «Nosaltres ja vam superar-ho llavors», va dir. En un to incisiu, Veray va assegurar que la proposta arriba en mal moment, a les portes d'unes eleccions autonòmiques, i que no pensa entrar en la polèmica que segons ella pretenen engegar els socialistes en l'àmbit de l'Estat espanyol perquè «no es pot tractar aquest tema amb lleugeresa». «Per què el senyor Nadal no ho va fer mai en els anys que va ser alcalde? Jo no sé si no ho va fer per complexos o per raons familiars, però no crec que a hores d'ara ningú pensi que Franco és l'alcalde de la ciutat», va concloure Veray, que va acabar dient que la proposta es pren per tapar les mancances de la gestió del govern a la ciutat i va acabar amb un lacònic «benvinguts a la democràcia».
De fet, la resta de portaveus no van fer gaire cas al PP. El d'ICV-EA, Joan Olòriz, s'hi va referir prèviament dient que no es pot mantenir com a legítim un règim il·legítim i va destacar que s'ha restituït la sobirania popular als ciutadans per escollir els seus representants. Cristina Alsina (ERC) va parlar de la recuperació de la memòria història i va recordar que es pretén fomentar, per exemple, la figura de l'expresident de la Generalitat Josep Irla.
Per la seva banda, Zoila Riera (CiU) va manifestar que el títol s'havia concedit per celebrar els «25 anys de pau, quan en realitat van ser 25 anys de por» i Joan Pluma, del PSC, va dir que podia arribar a entendre les reserves del PP però no el to que va utilitzar Veray. «El que diem és que no volem aquell passat», va afirmar Pluma.