El projecte Amposta Ciutat Digital preveu la creació de tres comunitats digitals: la ciutadana, l'educativa i l'empresarial. A través de les comunitats virtuals, els col·lectius podran participar activament en el desplegament de la societat del coneixement a Amposta, amb activitats formatives (Elearning), així com tenir espais per crear portals electrònics i blocs, i dur a terme activitats en xarxa i a través d'Internet. En aquest sentit, l'objectiu del projecte és fer més accessibles les noves tecnologies de la comunicació i els seus continguts, de forma assistida, amb l'objectiu d'evitar l'anomenada «fractura digital». Els interessats hauran de presentar un pla d'actuació integral per a les tres comunitats, així com per a la implementació, el proveïment de tecnologia i la gestió de les comunitats durant el període que va des de l'adjudicació, a finals de juliol, fins al 31 de desembre del 2007, data en què finalitza la fase actual del projecte Ciutats Digitals.
El projecte d'Amposta, al marge de preveure unes comunitats virtuals destinades als ciutadans i als professionals de l'educació, també ha programat una tercera comunitat digital especialitzada en l'atenció al món empresarial, als professionals i als nous emprenedors. La comunitat empresarial haurà de garantir la formació dels empresaris a través de cursos i cicles de divulgació sobre les noves tecnologies de la informació, així com la posada en marxa d'un centre de suport que doni servei als professionals i que els assessori en aquest àmbit. A més, haurà de crear una aplicació que suporti una intranet i que doni accés a la xarxa de banda ampla a totes les empreses instal·lades als dos polígons industrials d'Amposta. La intranet també formarà part del campus formatiu virtual, que serà l'aspecte més interessant de la comunitat digital educativa. De fet, l'ideal seria que les empreses i la xarxa educativa intercanviessin experiències i formació. Per tant, en els projectes es valoraran els acords i les associacions amb les universitats, els centres de recerca i les empreses amb projectes d'investigació, desenvolupament i innovació, així com amb fundacions especialitzades en els àmbits de la societat del coneixement i de les noves tecnologies de la comunicació.
Per la seua banda, el campus formatiu virtual hauria de plantejar-se com un sistema tecnològic que reprodueixi un espai educatiu en xarxa, amb l'ús de sistemes com ara la videoconferència, el xat, el correu electrònic, les llistes de discussió, els recursos compartits i un mecanisme per fer el seguiment i l'avaluació dels alumnes. Paral·lelament, la comunitat ciutadana haurà de garantir l'hostalatge de webs a totes les associacions culturals i entitats esportives d'Amposta, però també als ciutadans, que hauran de tenir accés a bases de dades, correu electrònic i llistes de correu de diversos temes.