| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 27 de novembre de 2024


divendres, 23 de juny de 2006
>

La selectivitat més tranquil·la

Prop de 25.000 joves han fet sense incidències importants 14 hores d'exàmens en només tres dies

MARCEL BARRERA. Barcelona
Després de quasi 14 hores d'exàmens en tres dies, els 25.000 joves que han fet les proves d'accés a la universitat (PAU) ja esperen amb delit i nervis les notes finals, que no sabran fins d'aquí a 13 dies, el 5 de juliol. Ahir, els correctors van rebre els milers exemplars dels exàmens que s'han fet des de dimarts en setze poblacions, en una de les edicions de la selectivitat més tranquil·la que es recorden en molts anys. Els exàmens han estat a grans trets bastant fàcils i les oficines de coordinació han rebut comptades trucades, en una demostració fefaent que no hi ha hagut els habituals dubtes en algunes de les preguntes dels exàmens. A diferència d'altres anys, tampoc hi ha hagut queixes de professors i alumnes ni confusions importants.


+ Alumnes expressen alegria pel final de les proves, ahir a la URV. Foto: JUDIT FERNÁNDEZ.

La selectivitat funciona com un rellotge. Cada any hi ha menys incidències, tot i el nombre similar d'estudiants que s'examinen, prop dels 25.000. Enguany cal afegir a la normalitat organitzativa el contingut dels exàmens, que tant professors com estudiants han coincidit a assenyalar com a molt assequibles.

De tota manera, les notes encara no s'han donat i caldrà esperar si aquesta sensació d'exàmens que gairebé han estat bufar i fer ampolles es correspon amb millors puntuacions. Algun professor ha indicat que la facilitat de la prova de català pot ser un «miratge» conseqüència de la temàtica d'un dels comentaris; el de Frank Rijkaard. En alguns cercles de professorat s'han sentit algunes crítiques per la tria d'un text –el del Barça– que no es troba en el currículum de batxillerat.



MILLOR QUE PITJOR


Ara, els alumnes esperaran amb delit el dia 5 de juliol, quan es podrà consultar en l'adreça accesnet.gencat.net la nota global de cada alumne. Serà quan els estudiants podran intuir si entren a la carrera desitjada.

A la Universitat Pompeu Fabra (UPF) es va poder veure ahir un estudiant plorant pels passadissos de les antigues casernes de Jaume I de Barcelona, però a grans trets els exàmens han anat bastant bé. Un alumne definia d'aquesta manera com li han anat els exàmens: «Millor que pitjor.»

Ahir, la tònica a tot Catalunya va ser la mateixa que els dos primers dies. Normalitat. Va canviar una cosa, això sí. Els alumnes van sortir de l'última prova alleugerits de la pressió de dies i en molts casos amb expressions d'alegria. Aquesta matinada s'han fet moltes festes per celebrar el final dels exàmens, i avui hi ha la revetlla de Sant Joan. En el capítol de les anècdotes, a l'escola politècnica de la Universitat de Girona (UdG) un alumne va arribar tard perquè s'havia deixat la calculadora a casa. Amb els nervis del moment, en lloc de fer la prova de matemàtiques aplicades, com li corresponia, va fer la de matemàtiques.

A la UdG les caixes dels exàmens es van obrir abans del previst per evitar les sorpreses del dia anterior. Dimecres van faltar exemplars en alguns tribunals de les ciutats de Tarragona i Girona i se'n van haver de fer fotocòpies a corre-cuita. Algunes caixes van arribar sense els exemplars en català de la prova de filosofia.

L'oficina d'organització de les proves d'accés a la universitat va voler subratllar ahir a través d'un comunicat que «no hi ha hagut incidències que hagin impedit a tots els estudiants poder examinar-se amb plena normalitat al llarg dels tres dies en què s'han fet les proves».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>L'Espanyol protesta

>Geometria de l'espai, sistemes i matrius centren els exercicis de matemàtiques

>Incògnites fàcils

>Les notes, el dia 5 de juliol

>«Per fi!»

>«Gairebé universitaris»

>A les portes de la universitat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.