| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 de novembre de 2024


dijous, 22 de juny de 2006
>

El PSOE relativitza ara els xocs amb Maragall i elogia el seu «gest», que «l'ennobleix i l'honora»



I.V.. Barcelona

El PSOE va exhibir ahir un sobri «respecte» per la decisió de Maragall de no repetir com a cap de llista dels socialistes catalans i va tractar d'obviar les aspres discrepàncies que en molts moments han enfrontat la direcció del partit estatal amb el president català. El secretari d'organització del PSOE, José Blanco, va mostrar-se «molt respectuós» amb la decisió de Maragall, un «gest», va afegir-hi, que «l'ennobleix i l'honora». El president del partit i de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, va relativitzar en declaracions a Europa Press els enfrontaments mantinguts amb el seu homòleg català, que sempre van tenir lloc, va dir, «en un clima de respecte i col·laboració», i va elogiar la trajectòria de Maragall, que «amb independència del judici que cadascú faci de la seva última etapa al capdavant del govern català, l'avala com un dels polítics amb més pes i major influència de la política catalana». Un altre líder socialista, el president gallec Emilio Pérez Touriño, també va elogiar Maragall, i va recordar que «ha culminat amb èxit la que ell mateix va marcar com la principal tasca del seu període de govern», el nou Estatut.

La prudència del PSOE ahir no es va esguerrar ni pel fet que Maragall només hagués comunicat la decisió al PSC. Fonts del PSOE citades per Efe van destacar l'«absoluta normalitat» d'aquest procediment. Maragall, van explicar, «no cal que contacti amb el PSOE» ja que «el seu partit és el PSC».

La discreció també es va estendre al terreny de la substitució de Maragall. Aquí, José Blanco es va limitar a recordar que el PSOE «no té capacitat d'influir, decidir o opinar» sobre els candidats del PSC, i que, en tot cas, a José Montilla no se'l pot descartar pel fet de no haver nascut a Catalunya.

La prudència del PSOE va ser també la del govern estatal. El ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, també es va remetre a la trajectòria de Maragall, i el secretari d'estat de Comunicació, Fernando Moraleda, va destacar el seu «extraordinari paper» com a «principal impulsor» de l'Estatut.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Saura confia que el tripartit es reediti i Guillot diu que la decisió de l'encara President és «sàvia»

>Maragall, un polític diferent que mereix respecte

>Piqué creu que Montilla seria un pèssim president i que Zapatero ha pressionat Maragall

>Mas agraeix a Maragall que permeti un relleu generacional i de lideratges

>Maragall el breu

>ERC aspira a liderar el catalanisme d'esquerres en la nova etapa

>Ignorància a les aules

>El món de la cultura lamenta l'adéu de Maragall

>Els titulars d'Agricultura i Educació lloen la trajectòria del President

>Els empresaris aplaudeixen la decisió i avalen l'avançament electoral

>ICV demana sis anys i mig de presó per l'exconseller Farreres i dos militants més d'Unió pel cas Treball

>Maragall anuncia que se'n va i que convocarà eleccions per al mes d'octubre

>Ningú era allà per prendre-li el relleu

>Declaració institucional del president de la Generalitat

>L'últim antic de la política

>David Vegara, principal opció de Zapatero

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.