| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de novembre de 2024


diumenge, 28 de maig de 2006
>

Un 35% dels municipis gironins han perdut electors des del 2003

La majoria són poblacions petites, però també es troben en aquest cas Salt, Figueres, Olot, Banyoles i Ripoll

PURI ABARCA. Girona
Un 35 per cent dels municipis gironins, concretament 78, han registrat un descens dels seus censos electorals des de les eleccions municipals del 2003. En alguns ha estat poc significatiu, però en altres la davallada ha estat important, com en el cas de Salt, població en la qual l’últim recompte de l’Oficina del Cens Electoral assenyala que hi ha prop d’un miler menys d’electors. En una vintena d’aquests municipis, el descens coincideix amb una disminució del padró, però en la resta es tracta d’una reducció del cens bé perquè l’augment de població es deu a més naixements, bé perquè s’hi han establert immigrants sense nacionalitat espanyola que no poden constar com a votants. En total, hi ha 664.506 habitants a les comarques gironines i en poden votar 472.718.


+ Gent votant a Llers en les últimes eleccions al Parlament. Foto: R.TOWNSENDEFE.
La majoria de davallades dels censos s’han produït en poblacions petites, de menys de 250 habitants, com ara Brunyola, Cabanelles, Queralbs, Darnius, Fontanilles, les Llosses, Regencós o Sant Mori, però també n’hi ha de més de 1.000 habitants, com ara Anglès, Arbúcies, Camprodon, la Jonquera, Ribes de Freser o Sant Joan de les Abadesses. Pel que fa a les ciutats gironines més importants en població, a hores d’ara tenen un cens més baix que al 2003 Banyoles, Figueres, Ripoll, Olot i Salt. El descens en el cas de les quatre primeres ciutats és d’entre 100 i 200 electors, però a Salt, n’hi ha prop d’un miler menys. A la ciutat de Girona, el cens ha augmentat justament de prop d’un miler d’electors. El fenomen d’expansió de la població de les ciutats cap a petits municipis propers i l’augment de la població immigrada extracomunitària, amb dret a empadronar-se però no a votar, s’apunten com dos dels principals factors de moviment dels censos. Hi ha 136 municipis, però, on els censos han augmentat, de manera important en alguns casos, com ara a Lloret, amb uns 2.000 electors més, o Blanes, amb 800 més.
Aiguaviva, Albons, Amer, Anglès, Arbúcies, la Vajol, Banyoles, Bàscara, Besalú, Bolvir, Brunyola, Boadella, Cabanelles, Campelles, Camprodon, Capmany, Castellfollit de la Roca, Cistella, Colera, Colomers, Corçà, Darnius, Espinelves, Espolla, Figueres, Fontanals de Cerdanya, Fontanilles, Garriguella, Gombrèn, Gualta, la Jonquera, les Llosses, Maçanet de Cabrenys, Mieres, Mollet de Peralada, Molló, Ogassa, Olot, Ordis, Osor, Palol de Revardit, Parlavà, les Planes, Planoles, Pont de Molins, Pontós, Portbou, el Port de la Selva, Queralbs, Regencós, Ribes de Freser, Ripoll, Riumors, Rupià, Salt, Sant Ferriol, Sant Jordi Desvalls, Sant Joan de les Abadesses, Vallfogona de Ripollès, Sant Martí Vell, Sant Mori, Sant Aniol de Finestres, Sant Joan les Fonts, Saus, la Cellera de Ter, Setcases, Susqueda, Terrades, Toses, Ullà, Ullastret, Verges, Vilaür, Vilallonga de Ter, Vilamacolum, Vilanant, Vilopriu i Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l’Heura.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Davallada de padrons

>Censos calcats

>puri abarca

>Fins a 7.805 vots des de l’estranger

>El vot per correu

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.