| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 de novembre de 2024


dimecres, 26 d'abril de 2006
>

La Plataforma Salvem la Mar de l’Ebre es reunirà amb Bargalló perquè s’aprovi el nou decret eòlic



GUSTAU MORENO. Tortosa

La Plataforma Salvem la Mar de l’Ebre ha demanat reunir-se amb el conseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, per conèixer de primera mà el procés de redacció del decret amb què el govern català preveu regular la implantació territorial de l’energia eòlica. De fet, un dels portaveus de Salvem la Mar de l’Ebre, Ramon Cruelles, va explicar que Bargalló ja els hauria concedit l’entrevista, si bé encara cal concretar l’hora i el lloc de la trobada. Cruelles va detallar que han fet la gestió a través del delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó. El portaveu va afegir que a la reunió amb Bargalló també assistirà la plataforma de la Terra Alta, que s’ha associat amb Salvem la Mar de l’Ebre en el marc de la Coordinadora de Defensa del Territori contra la Massificació Eòlica. «Volem saber exacta ment en quin punt es troba el decret, sobretot tenint en compte els canvis que s’han produït en el govern de la Generalitat», va remarcar Cruelles.

En aquest sentit, el portaveu de Salvem la Mar de l’Ebre va valorar positivament les destitucions de Josep Maria Rañé i Salvador Milà com a consellers d’Indústria i de Medi Ambient. «Esperem que els nous consellers no segueixen la mateixa línia que els seus predecessors, en relació amb la implantació sense límits de l’energia eòlica i l’ambigüitat sobre el caràcter compatible dels espais inclosos a la Xarxa Natura 2000», va afegir Cruelles. El portaveu va remarcar que permetre la instal·lació del parc eòlic marí davant de la costa del Delta és «una barbaritat».



XARXA NATURA 2000


De fet, Cruelles va confirmar que Salvem la Mar de l’Ebre presentarà al·legacions a la proposta d’ampliació de la Xarxa Natura 2000 que ha fet la Generalitat, ja que reserva un reclau davant del Delta, amb l’objectiu de permetre la instal·lació dels 144 aerogeneradors projectats per Capital Energy. A més, la plataforma rapitenca ha aconseguit més signatures amb què avalar les seues al·legacions, i ja ha superat les 7.000 signatures. Finalment, Salvem la Mar de l’Ebre també estudia denunciar el cas a Brussel·les si la Generalitat no inclou a la Xarxa Natura 2000 l’espai marítim en què Capital Energy projecta fer el seu parc eòlic marí.

De moment, Cruelles va destacar el compromís verbal del director dels serveis territorials de Medi Ambient, Víctor Gimeno, que va afirmar que la Generalitat acceptaria les al·legacions de Salvem la Mar de l’Ebre si durant el període d’informació pública l’empresa no presenta l’estudi d’impacte ambiental del parc eòlic marí, o si l’estudi no inclou prou garanties mediambientals. De fet, Gimeno ja va assenyalar que la situació del parc eòlic marí de Capital Energy és la pitjor de la costa catalana, unes declaracions que serveixen perquè Salvem la Mar de l’Ebre doni un «marge de confiança» al delegat de Medi Ambient. «Nosaltres no defallirem», va advertir Cruelles, que va afegir que Salvem la Mar de l’Ebre també ha penjat un web a Internet, amb l’objectiu d’aconseguir més suports. A més, per dissabte han organitzat una conferència de l’escriptor Alberto Vázquez Figueroa, força crític amb la «corrupció eòlica» de Canàries.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.