Condoleezza Rice va reconèixer que una de les opcions que cal tenir en compte és la capacitat dobligar lIran a abandonar el seu programa nuclear en virtut del setè capítol de la carta de lONU, que preveu sancions o fins i tot una intervenció militar. Rice va indicar que «hi haurà dhaver alguna conseqüència» pel rebuig de lIran de suspendre les seves activitats denriquiment durani, tal com va exigir el Consell de Seguretat en una declaració a finals de març. «No existeix cap dubte que lIran continua desafiant la voluntat de la comunitat internacional tot i que aquesta li ha dit molt clarament que pari», va afegir.
Al president iranià, però, no sembla que li tremolin les cames a lhora de mantenir el pols amb els Estats Units. Ahmadinejad va amenaçar ahir el principal aliat nord-americà a lOrient Mitjà, Israel. El president iranià va qualificar Israel d«arbre podrit i trencat», lexistència del qual «equival a la imposició duna eterna i incontrolada amenaça perquè cap de les nacions islàmiques de la regió i de més enllà puguin sentir-se segures». Ahmadinejad va assegurar, però, que Israel està «en vies de desaparició» i que «serà eliminat per una tempesta».
Per la seva part, el director de lOIEA, Muhammad el-Baradei, va acabar ahir la seva visita a lIran sense haver aconseguit que el règim teocràtic suspengui els seus plans nuclears. El-Baradei va qualificar el contenciós de «complicat» i va dir que no ha pogut confirmar si sestà enriquint urani.