| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 27 de juliol de 2024


dimecres, 15 de setembre de 2004
>

L'Ajuntament havia revisat la palmera que va caure a la plaça Reial alertat del perill pels veïns

Una jove va rebre l'impacte i està ingressada a l'hospital del Mar

ROSA DÍAZ . Barcelona
Una jove anglesa de 18 anys va resultar ferida dilluns cap a les dotze de la nit després que una palmera de la plaça Reial de Barcelona es desplomés sobre la terrassa del bar Rey de Copas. La jove està ingressada a l'hospital del Mar amb ferides en un turmell. Els veïns, comerciants i restauradors de la plaça han vist caure més palmeres al llarg dels anys i alguns havien alertat l'Ajuntament que això tornaria a passar aviat. El consistori havia revisat la palmera dies abans.


+ La palmera que va caure es va trencar pel tronc.  Foto: ORIOL DURAN
Els fets de dilluns a la nit eren motiu de conversa ahir a la plaça Reial. Qui més qui menys comentava la caiguda de la palmera, que va ser retirada a un quart de dues de la matinada de dimarts pels bombers de Barcelona, i que a banda de ferir una jove, va destrossar també algunes cadires del mobiliari urbà i de la terrassa. Els comerciants i veïns de la plaça Reial sabien que l'accident de dilluns a la nit podia passar perquè de fet n'han vist caure unes quantes en els últims anys. El farmacèutic José Marrero explicava ahir que fa quinze anys hi va haver una caiguda ben espectacular: «No va passar cap desgràcia perquè per sort no hi havia ningú, però es va desplomar sobre un balcó i el va fer caure.» Fa poc, alguns veïns havien avisat l'Ajuntament que la palmera que va caure es torçava, cosa que ahir el gerent de Parcs i Jardins, Jordi Campillo, va admetre. Campillo va explicar que, el 2 d'agost, tècnics municipals van provocar la caiguda d'una d'aquestes palmeres que es trobava en mal estat. El 19 d'agost, després d'una nova alerta dels veïns, van tornar a inspeccionar-les, però «no es va detectar cap problema». Campillo va subratllar que la palmera que va caure, del tipus Phoenix, es va trencar i que estan investigant-ne les causes. De totes maneres, Campillo va apuntar el vent o la instal·lació de pancartes com alguns possibles motius del trencament. Ahir al matí, els tècnics van tornar a revisar les palmeres de la plaça Reial. «No hi ha cap perill», va afirmar el gerent de Parcs i Jardins.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Responsabilitats

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.