| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 27 de setembre de 2024

dilluns, 2 de juny de 2003
>

El Girona juga 70 minuts amb deu homes i un gol en el minut 92 li arruïna el treball defensiu

El Benidorm va fallar el penal (19') que va suposar l'expulsió de Garagarza i va passar-ho malament per superar l'ordre dels gironins

JORDI DANÉS. Enviat especial . Benidorm (Marina Baixa)
El Girona se'n va anar de Benidorm amb la cua entre les cames quan ja assaboria un empat qua li hauria deixat bastant coll avall l'ascens a segona divisió B. Un gol d'Amador quan passaven dos minuts dels 90, en l'única acció del partit en què els jugadors locals van guanyar l'esquena als defenses gironins, va enterrar tot el treball del Girona, que s'havia quedat amb un home menys després d'una jugada de penal i expulsió de Garagarza (19'). El Benidorm, que va fallar la pena màxima, va ser més perillós quan el Girona tenia els onze jugadors al camp perquè després no va trobar la manera de superar el dispositiu ja clarament defensiu plantejat pels gironins. En atac, el Girona va fer ben poca cosa.

+ Sergio Pedregosa salta amb un rival per intentar allunyar la pilota.  Foto: ANDRÉS ROMERO / LA VERDAD
ASCENS A 2a B 1 BENIDORM: Rojas, Carmelo, Otero, Estéfano, Domingo, Baroja, Cristian, Raúl Garrido, Ordóñez, Biri i Pelusa. Canvis: 7' Isidro per Otero. 73' Iván per Pelusa. 86' Amador per Raúl Garrido. Altres suplents: Víctor (p) i Expósito. 0 GIRONA: De la Fuente, Jose, Sergio Pedregosa, Garagarza, Txiki, Melero, Marcos, Javi García, Vinuesa, Matamala i Arnau. Canvis: 64' Ricky per Vinuesa. 81' Dani Aso per García. Altres suplents:Fran (p), Pep Pagès i Juli. Gol: 1-0 (92') Amador. Àrbitre: Orenes Ruiz, del col·legi murcià. Va expulsar amb vermella directa el visitant Garagarza (19'). Va amonestar els locals Isidro, Estéfano, Cristian i Raúl Garrido i els visitants De la Fuente, Jose, Marcos, Ricky i Arnau. Públic: 2.000 espectadors. Resum del partit: 6'. Mitja volta forçada de Baroja des de la frontal de l'àrea, que es perd alta. 8'. Falta al vèrtex de l'àrea que executa Javi García, cap davanter pot desviar la pilota i el porter local la bloca amb dificultats. 14'. Jose se la juga per evitar que Biri remati des de l'àrea petita i envia a córner. 15'. Ordóñez, en fora de joc, no connecta bé un cop de cap d'esquenes a porteria, des de l'àrea petita, i De la Fuente, ben col·locat, atrapa. 19'. Córner que remata Domingo i Garagarza atura la pilota amb les mans a prop de la ratlla. L'àrbitre l'expulsa i el penal el xuta fora Biri, ras i a l'esquerra del porter. 25'. Marcos assisteix Melero, que s'endinsa a l'àrea i xuta massa creuat. 29'. Excel·lent centrada de Biri des de l'esquerra i rematada de cap de Cristian a fora. 36'. Xut duríssim de Jose que surt fora per ben poc. 58'. Javi Garcia llança una falta, Jose remata i Rojas, amb uns reflexos prodigiosos, bloca des de damunt de la ratlla quan el gol semblava fet. 72'. Falta servida per Biri, que es tanca perillosament i De la Fuente pot blocar. 82'. Embolic monumental a l'àrea del Girona que acaba amb la rematada final de Domingo, a les mans de De la Fuente. 87'. Falta directa d'Arnau, la pilota bota just a davant del porter Rojas, que ha d'enviar a córner amb dificultats. 92'. Amador marca en una acció embolicada del Benidorm, que havia enviat la pilota a l'àrea a la desesperada. La primera part del Girona va fer força mala pinta i el 0-0 del descans era gairebé el millor resultat al qual es podia aspirar. El Benidorm va sortir al terreny de joc més conscienciat del que hi havia en joc que els gironins, que van cedir massa terreny. Va ser un Girona bastant antinatural perquè no va tenir la pilota als peus i perquè se'l va veure excessivament a remolc d'un rival amb molts recursos. Per adobar-ho, els gironins es van quedar amb deu homes perquè Garagarza va fer de De la Fuente en un córner rematat contundentment per Domingo i en què el porter autèntic no havia dit encara l'última paraula. El panorama es va tornar negra nit per al Girona, que ja en l'onze contra onze havia tingut molts problemes per controlar l'empenta dels locals. L'expulsió va comportar que Arnau, que va fer molts quilòmetres en la primera part, endarrerís la seva posició, que Javi García caigués a la demarcació d'Arnau i que Vinuesa també reculés un pèl. El Girona va quedar amb una defensa de quatre i una línia de mitjos de cinc jugadors, però el Benidorm va mantenir en tot moment els quatre homes en defensa. El conjunt alacantí es va bloquejar quan tornava a tenir el Girona a l'abast i no va obrir el camp. En l'últim quart d'hora de la primera part, pràcticament no va inquietar De la Fuente. La segona meitat va ser molt semblant al darrer tram de la primera. El Girona va estar incommensurable a darrere, especialment per l'eix (Txiki i Sergio Pedregosa), però també pels laterals (Jose i Arnau). L'arbitratge del murcià Orenes Ruiz va castigar a pessics els gironins, als quals va cosir a faltes prop de l'àrea i els va obligar a no perdre la concentració ni un sol instant. L'ocasió més clara de tot el partit la va tenir Jose però el porter del Benidorm va fer l'aturada de la temporada i va salvar un gol que semblava inevitable. Va ser una de les poques arribades dels visitants a l'àrea. Els de Pep Moratalla van haver de dependre només de les individualitats de Javi García perquè Matamala (amb uns tacs inadequats) i Melero no es van trobar mai còmodes i el Girona va tenir molts problemes per generar joc des de darrere. El Benidorm es va jugar el tot pel tot i amb un defensa fent d'atacant va trobar un premi excessiu en l'única vegada que una pilota alta va superar la cobertura gironina.

NOTÍCIES RELACIONADES

> Arnau, lluitador.

> 3a divisió

> El Vilassar de Dalt suma una victòria ajustada i l'ascens es decidirà a Guissona