Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
La Sagrada Família, avui

Simbologia i obra feta

Completada el 2026?

La predicció de Gaudí


dimarts, 2 de novembre de 2010
Enguany s'ha acabat de cobrir la nau de la Sagrada Família, el monument català més conegut internacionalment, projectat per l'arquitecte modernista Antoni Gaudí (1852-1926).

Ara el temple pot aixoplugar més de vuit mil assistents, inclosos mil cent cantaires, en un espai de 4.500 metres quadrats.

La Sagrada Família serà 'dedicada', és a dir consagrada, diumenge pel cap de l'Església Catòlica, el papa Benet XVI, que arribarà a la capital catalana el dia abans, des de Sant Jaume de Galícia.

Una volta dedicat, el temple s'obrirà al culte: s'hi dirà missa (fins ara les misses es deien a la cripta, on es guarda la despulla d'Antoni Gaudí).

Simbologia i obra feta


+ La nau s'ha acabat de cobrir aquest 2010 (Foto: Temple Expiatori Sagrada Família).
A la Sagrada Família els símbols cristians són presents pertot, i així ho constata un llibre just acabat de publicar: 'La Sagrada Família segons Gaudí. Comprendre un símbol', d'Armand Puig. De les divuit torres previstes, ara n'hi ha vuit de dreçades: quatre a la façana del Naixement, dedicades als apòstols Bernabé, Tadeu, Simó i Maties; i quatre a la façana de la Passió, dedicades als apòstols Jaume el Menor, Bartomeu, Tomàs i Felip; les d'Andreu, Pere, Pau i Jaume el Major culminaran la façana de la Glòria, destinada a fer d'entrada principal del temple (d'aquesta façana, ja se n'han fet els fonaments).

Completada el 2026?


+ Part construïda (Gràfic: Temple Expiatori Sagrada Família).
Una vegada coberta la nau, ara la prioritat primera és d'aixecar les sis torres centrals, que simbolitzaran Jesús, la Mare de Déu i els evangelistes (Mateu, Marc, Lluc i Joan). Situada al bell mig, la torre de Jesús farà cent setanta metres i serà coronada per una gran creu (s'hi podrà pujar amb ascensor). Pels arquitectes, l'ideal fóra de tenir acabat el temple el 2026, centenari de la mort de Gaudí.

La predicció de Gaudí


+ De les divuit torres previstes, ara n'hi ha vuit de dreçades.
Gaudí va predir encertadament que la Sagrada Família atrauria gent de tot el món. L'any passat van passar-hi vora 2.400.000 visitants, gairebé quatre vegades més que no el 1992. Els diners de les visites constitueixen la font principal per a pagar el temple, més que no pas les donacions particulars (en temps passat l'única via d'ingressos).

MATERIALS

QUE HO SABIES?

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

La Sagrada Família: cronologia.
Auca d'en Gaudí.
Cop d'ull a la Casa-Museu Gaudí, dins el parc Güell.
La Barcelona modernista: vídeo.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua