Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El llibre digital en català

Venda de llibres: Edi.cat...

...i Leqtor

Lectors electrònics


dijous, 17 de desembre de 2009
Aquest 2009 el mercat dels llibres digitals en català ha començat a afermar-se. L'oferta en la nostra llengua d'aquests llibres, més barats que no els de paper, com més va, més creix.

El fet ha anat acompanyat de la proliferació dels anomenats lectors electrònics o digitals (e-readers, en anglès). El preu d'aquests ginys varia molt, en teoria segons les prestacions: n'hi ha de dos-cents euros a sis-cents. Naturalment, l'augment de la competència en farà rebaixar els preus, encara molt elevats.

Hi ha qui pronostica que els lectors de llibres digitals seran dels productes més sol·licitats d'aquest Nadal. De totes maneres, no podem perdre de vista que el mercat és tot just incipient.

Això es veu en el fet que no tots els lectors accepten els mateixos formats. La majoria, si bé no tots, accepten els formats pdf i epub. Aquest últim és, ara mateix, el més estès, si més no per a la lectura de llibres de confecció simple, amb predomini de text (novel·les, per exemple).

Com que, de formats, no n'hi ha pas un de sol, Edi.cat ofereix llibres digitals en tres de diferents: epub, mobipocket i pdf. Iniciativa de les editorials Angle, Bromera i Cossetània, Edi.cat va esdevenir a l'abril la primera plataforma de venda de llibres digitals en català. Avui ofereix títols d'una dotzena d'editorials, i d'aquí a no gaire n'oferirà d'una quinzena.

Venda de llibres: Edi.cat...


+ Els editors que participen a Edi.cat.
Ara mateix, Edi.cat té a la venda dos-cents cinquanta títols, de gèneres diversos: assaig, ciència, cuina, educació, esports, història, humor, narrativa, política... (hi ha una secció de llibres al preu d'un euro). També ven lectors digitals, i fa devers un mes va llançar una pàgina digital de comercialització de llibres en espanyol: Edibooks.

...i Leqtor


+ Leqtor pertany al grup 36L.
Més recent és la plataforma Leqtor, del grup 36L, promoguda pels grups editorials Cultura 03 i Vicens Vives, per la cooperativa Abacus i per empresaris com Ferran Soriano, que n'és el president. Leqtor disposa d'una llista de cinc-cents títols, més de la meitat en català (la resta, en espanyol). Del gènere infantil i juvenil, tot just acaba d'incorporar els clàssics catalans, 'El zoo d'en Pitus' de Sebastià Sorribas, i 'Rovelló', de Josep Vallverdú. A banda, comercialitza un lector propi per cent noranta-nou euros, amb capacitat d'emmagatzemar mil llibres.

Lectors electrònics


+ Els lectors funcionen amb tecnologia de tinta electrònica.
Els lectors funcionen amb tecnologia de tinta electrònica: la pantalla fa el mateix efecte que el paper imprès (cansa molt més la vista llegir en pantalles convencionals, d'ordinador). A sobre, permeten d'emmagatzemar centenars de llibres. L'inconvenient principal que tenen és el preu, però també el suport i el format que s'han de millorar.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Fins ara, als llibre digitals, s'hi aplicava el 16% de l'IVA (Impost sobre el Valor Afegit). Però el govern espanyol, per recomanació de la Unió Europea, acaba d'aprovar la reducció del 16% al 4%, percentatge que ja s'aplicava als llibres de paper.
  • Aquesta reducció, els hauria d'abaratir encara més: ara són d'un 35% a un 60% més barats que no els de paper.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Preguntes freqüents sobre els lectors electrònics (Edi.cat).
Cop d'ull als llibres de text digitals.
Llibres digitals i llibres de paper: comparació.
Llibres: una història antiquíssima.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua