Troben morts a casa seva el periodista Alfons Quintà i la seva dona

  • El mes d'octubre va escriure un article titulat 'La sort de morir agafant la mà estimada'

VilaWeb
Redacció
19.12.2016 - 19:51
Actualització: 19.12.2016 - 20:46

El periodista Alfons Quintà (Figueres, 1943 – Barcelona, 2016) ha estat trobat mort, juntament amb la seva dona, al seu domicili de les Corts. El cos dels Mossos d’Esquadra estudia els fets. Ara com ara, sembla que la investigació apunta que Quintà ha mort la seva dona amb l’escopeta i tot seguit s’ha suïcidat.

El mes d’octubre passat, Quintà va escriure un article al Diari de Girona, on era col·laborador, que es titulava: ‘La sort de morir agafant la mà estimada’. A l’últim paràgraf hi escrivia: ‘Aquell que mori intentant agafar la mà de la persona a qui estimi sempre obrarà millor que aquell que no ho intenti. En definitiva, morir tots ho farem. Els que tindrem sort serem aquells que en fer-ho tindrem en les nostres mans aquelles en què somniem i desitgem. Hi haurà sort? Chi lo sa? Però és preferible a la millor assegurança d’enterrament.’

A l’article, Quintà manifestava el seu dolor per la deshumanització de la sanitat. Alhora expressava el desig de morir-se agafant la mà de la persona estimada i mostrava la desolació perquè el sistema de salut actual no ho permet:  ‘Els independentistes diuen que amb la secessió tot s’acabarà de seguida. De moment, fins i tot hi ha persones que poden deixar de ser ateses per familiars seus, quan personalment alguns serien l’única cosa que desitjaríem. A mi m’atemoreix més que la pròpia mort i faig tot el possible per evitar-ho. Hi dono voltes i no ho puc entendre. Prefereixo una atenció tècnicament menys moderna a una altra carregada de fraternitat i, per què no dir-ho, d’humanitat. M’estimo més morir agafant la mà que estimo a fer-ho agafant-ne una altra tècnicament superior que no fos la que vull.’

Quintà fou delegat del diari El País a Catalunya. Des d’aquest diari va escriure una sèrie d’articles sobre el cas Banca Catalana, en què implicava Jordi Pujol, que van fer trontollar l’entitat. Significativament, l’administració Pujol el designà director general del projecte d’empresa pública de producció i emissió de Televisió de Catalunya. Després de deixar la direcció de TV3, col·laborà en el projecte d’El Observador, diari impulsat per Lluís Prenafeta, del qual va ser director fins pocs mesos després de sortir-ne el primer exemplar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor