11.06.2016 - 02:00
Ingredients:
2 quilos de taronges petites
1 branqueta de vainilla oberta per la meitat
sucre
Elaboració:
Agafem les taronges senceres i amb pell, les punxem una miqueta amb un escuradents (dos o tres foradets) i les deixem amb aigua tres o quatre dies, canviant l’aigua cada dia. D’aquesta manera perdran l’amargantor.
Bullim uns deu minuts les taronges senceres en una cassola amb aigua nova. Les escorrem. Llancem l’aigua i deixem refredar les taronges. Quan són fredes, amb molt de compte, les tallem a rodanxes primes i les tornem a col·locar a la mateixa cassola neta.
El mateix pes de les taronges el prendrem de sucre. Tirarem el sucre per sobre les taronges. A foc molt baix, afegirem la branqueta de vainilla (l’haurem oberta per la meitat i rascat una mica). Hem de vigilar que el sucre no s’enganxi. No cal afegir-hi aigua, perquè el mateix suc de la taronja ja anirà fent l’almívar. Ha de bullir a foc lent uns trenta minuts. Quan estigui, el tapem i el guardem.
L’endemà, col·loquem les rodanxes en pots de vidre, una rodanxa a sobre l’altre. Tirem l’almívar per sobre i hi posem un trosset de branqueta de vainilla a dins de cada pot. Surten uns deu pots de mida mitjana (unes sis rodanxes per pot).
Quan tenim els pots tapats, els fem bullir al bany maria uns vint minuts. Un cop freds els eixuguem i ja els podem etiquetar.