Simat de la Valldigna inaugura una plaça dedicada a Guillem Agulló

  • 'És un important gest de visibilització del conjunt de víctimes de crims d'odi', valora ACPV

VilaWeb

Redacció

11.03.2017 - 02:00
Actualització: 11.03.2017 - 20:05

Simat de la Valldigna (la Safor) ha inaugurat avui, per iniciativa del govern local, una plaça dedicada a Guillem Agulló i Salvador. Al jardí extramurs del Monestir.

Ha estat un acte senzill, amb amics, veïns i una mica de música de dolçaina i tabalet.  Després, una reunió informal en un local a prop de l’ajuntament. Normalitat democràtica recuperada tants anys després del silenci i de la impunitat.

L’alcalde de Simat, Víctor Mansanet, ha explicat que durant la legislatura passada ja es va intentar dedicar aquest espai a Guillem, però la majoria de govern no ho va acceptar. Per això avui ha volgut expressar la il·lusió que li feia complir amb aquest acte de justícia. Carme Salvador i Guillem Agulló també han assistit a l’homenatge. S’han mostrat orgullosos que el nom del seu fill aparega en una placa tan a tocar del Monestir.

L’homenatge a Guillem Agulló s’emmarca dins els actes de l’anomenada Setmana del Monestir que cada mes de març se celebra a Simat.

Guillem Agulló i Víctor Mansanet

Guillem Agulló,  de Burjassot, militant antifeixista i independentista, va ser assassinat l’11 d’abril de 1993 per un grup de neonazis. Era a Montanejos, on passava els dies de pasqua acampat amb els amics. El record d’Agulló s’ha mantingut viu durant aquest vint-i-quatre anys i ha esdevingut, en certa manera, un símbol de la lluita antifeixista del país. Després de tots aquests anys de silenci institucional, l’any passat les Corts Valencianes van retre-li un homenatge i l’Ajuntament de Barcelona va acordar de dedicar-li un espai públic. Avui ho fa el govern de Simat.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera que dedicar un carrer o una plaça a Guillem Agulló és un acte de justícia i reconeixement. ‘És un important gest de visibilització del conjunt de víctimes de crims d’odi i, per tant, de l’existència d’un problema que durant molts anys no s’ha volgut abordar de manera decidida i activa.’

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor