Sabadell estudiarà la qualitat de l’aire en zones concretes de cara actuar el 2018

  • L'Ajuntament de Sabadell instal·larà captadors passius de nitrogen en la via pública, prop de dos metres d'altura, en zones on es pretén actuar el 2018 amb la finalitat d'estudiar i contrastar els nivells d'immissió.

VilaWeb
Redacció
29.05.2017 - 18:48

SABADELL (BARCELONA), 29 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Sabadell instal·larà captadors passius de nitrogen en la via pública, prop de dos metres d’altura, en zones on es pretén actuar el 2018 amb la finalitat d’estudiar i contrastar els nivells d’immissió.

En un comunicat, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha assenyalat que és “un primer pas” per a una mesura progressiva en diferents punts de la ciutat per tenir dades concretes que permetin avançar en la política estratègica de millorar la qualitat de l’aire de la ciutat i que tindrà un cost de 3.025 euros finançats per la Diputació de Barcelona.

Ha recordat que la localitat actualment ha superat “durant diversos anys” els màxims establert d’òxid de nitrogen –NOx– i de partícules en suspensió –PM10 i PM2,5–, que s’han situat el límit de 40 micrograms el metre cúbic de PM10, així com superacions fins al 2015 dels nivells màxims de NOx i això ha provocat que un 30% de la ciutadania respiri aire de mala qualitat.

Per aquesta raó, la regulació vigent fixa que en ciutats de més de 100.000 habitants han d’elaborar un Pla d’Acció Local per a la Millor de la Qualitat de l’Aire (PAMCA), en el qual han participat tècnics de la Diputació de Barcelona, l’Agència Ecològica Urbana i la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, amb el suport de la institució internacional i experta en aquesta temàtica ISGlobal.

En aquest sentit, aquesta col·laboració ha permès fer un diagnòstic pel PAMCA 2017-2022 amb la recol·lecció d’informació de més de 160 punts de la ciutat i que permetrà identificar quines mesures cal aplicar per lluitar de forma més determinada contra la contaminació atmosfèrica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor