Rialles per l’esperpèntica intervenció de l’ambaixada espanyola en un acte sobre Catalunya a Bèlgica

  • Una representant de l'ambaixada espanyola ha provat de qüestionar el paper de la universitat en el debat i ha acabat que els organitzadors belgues li han negat la paraula

VilaWeb

Redacció

18.10.2016 - 22:25
Actualització: 19.10.2016 - 13:02

El Diplocat ha organitzat el debat ‘Catalunya, un nou estat d’Europa?’ a la Universitat de Louvain-La-Neuve. Hi han participat professors belgues, escocesos i catalans, presidits per Vincent Laborderie, el cap de conferències de la Universitat Catòlica de Lovaina i també el Representant Permanent de la Generalitat a Brussel·les, Amadeu Altafaj.

Acabat el debat, una jove ha demanat per parlar. Ha dit que es deia Laura Martínez i que era universitària. Se li ha concedit i ha començat a qüestionar que d’allò se’n pogués dir debat afirmant que només reflectia la visió d’una part, i assegurant que aquell no podia ser considerat un acte universitari. Després, enmig de la sorpresa de l’auditori, ha posat en dubte alguns dels continguts del dossier o de les afirmacions que havia fet Amadeu Altafaj, el representant permanent de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea.

Quan el moderador l’ha interrompuda unes quantes vegades i li ha demanat si volia fer cap pregunta, de sobte la presumpta estudiant ha dit que era diplomàtica de l’ambaixada espanyola i que volia parlar com a tal, cosa que ha estat acollida amb una riallada dels assistents i amb aplaudiments i tot. Aleshores la jove, neguitosa, ha reclamat el dret de parlar com a diplomàtica…

El moderador, el professor associat de la universitat Vincent Laborderie, li ha dit aleshores que ja havia parlat prou i ha refusat amb vehemència la seva manera de preguntar. Liegeois, visiblement molest, ha dit  que ‘no sé com és la diplomàcia espanyola, però està clar que el que ha fet no és la forma més diplomàtica de fer les coses’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor