29.07.2016 - 19:36
|
Actualització: 29.07.2016 - 19:45
El PSC i el PP han mostrat el seu suport a la llei d’emergència habitacional que el Govern ha acordat amb el món local amb algunes entitats de la societat civil. Des de Catalunya Sí que es Pot també veuen amb bons ulls la nova proposta, un text presentat amb l’objectiu de superar la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la llei 24/2015 sorgida d’una ILP. La cimera per explicar les mesures aprovades pel govern després de la suspensió del TC ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i, a banda dels grups parlamentaris, hi han intervingut les alcaldesses de Barcelona, Badalona, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Girona i Sant Cugat; i també la PAH, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat satisfet que el text reculli part dels elements de la Llei de l’habitatge que va aprovar el tripartit el 2007, però ha demanat que el compromís pressupostari del Govern sigui ‘ferm’ i que ‘mai els ajuntaments es vegin obligats a sufragar més del 50% dels costos de rehabilitació dels habitatges socials’. També ha apuntat que des del grup socialista esperen que en la reunió d’avui ‘es doni llum verda a la reforma’.
El portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, també ha avalat la normativa que, ha dit, ‘resol d’una forma bastant correcta la problemàtica’ que suscitava l’anterior llei: ‘Creiem que aquesta podria ser una bona llei per intentar posar remei a la problemàtica dels desnonaments’. El popular ha destacat que aquest és un exemple que demostra que el Govern ‘si vol, pot fer les coses d’acord amb les lleis i sense provocar xocs entre competències d’institucions’.
Des de CSQP, Lluís Rabell també ha considerat ‘acceptable’ la nova llei, però alhora ha avisat que és ‘clarament insuficient’. En aquest sentit, ha anunciat que el seu grup insistirà en el desplegament de mesures contingudes en la llei de l’habitatge del 2007 que ‘no van ser impugnades al TC sinó que van ser escapçats pel govern de CiU’.
El president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha volgut vincular la cimera amb el procés cap a la independència: ‘Tot el que estem és perquè la gent pugui viure millor’. I ha aprofitat per carregar contra un Estat ‘que ni fa ni deixa fer’, amb un TC ‘que no deixa que el Govern actuï per ajudar la gent més desafavorida’.