13.09.2016 - 17:21
|
Actualització: 13.09.2016 - 17:24
L’emblanquiment que s’està investigant és una peça separada de la causa principal del cas Taula, en el qual hi ha gairebé una cinquantena d’encausats, inclòs el partit com a persona jurídica. El jutge investiga donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors del PP que, suposadament, se’ls hi retornava la quantitat en dos bitllets de 500 euros per emblanquir-los. Aquesta tècnica per regularitzar diners il·lícits ha rebut l’apel·latiu de pitufeo.
Creix l’incomoditat dins el PP per l’encausament de l’ex-batllessa de València i senadora del PP, Rita Barberà, per un presumpte delicte d’emblanquiment de capital. Els primers en demanar la seva dimissió han estat els del PP català, el seu portaveu adjunt, Santi Rodríguez, ha criticat Barberà mantingui el seu escó després de l’esclat del cas Taula que afecta el seu grup municipal a l’Ajuntament de València. ‘La situació de Rita Barberà és molt incòmoda, segur que per a ella, però sobretot per a la resta del partit i pel conjunt de companys’, ha dit. En aquest sentit, Rodríguez ha considerat que ‘la primera decisió hauria de ser ella qui la prengués’ i deixés el Senat conscient de la situació que viu el PP.
Rodríguez ha apuntat que si no dimiteix el partit haurà de prendre alguna decisió malgrat que ha reconegut que la direcció del PP no podria treure-li l’escó, però sí que podria tenir ‘la capacitat de prendre altres mesures disciplinàries’ contra ella.
El suprem decideix encausar-la
El Tribunal Suprem espanyola respon així a la petició que va fer, el passat juliol, la fiscalia espanyola d’obrir una causa i designar un magistrat instructor per investigar Barberá, actualment aforada per la seva condició de senadora. El fiscal sospita que Barberá podria està implicada en el cas, ja que la responsable de finances de l’Ajuntament de València i principal investigada, Mari Carmen García-Fuster, tenia una relació molt estreta amb l’ex-batllessa.