22.06.2016 - 02:36
|
Actualització: 22.06.2016 - 09:09
Solidaritat Catalana per la Independència va votar contra el nomenament de Daniel de Alfonso com a director de l’Oficina Antifrau perquè se sabia que era una persona vinculada a l’espanyolisme més ranci.
Sabíem que era membre de l’Asociación Professional de Magistratura (APM), que és l’associació de juristes de dretes, en què s’inscriuen tots els membres que formen part del Tribunal Constitucional que sempre vota contra Catalunya. Però, a més a més, tenia fama de tèrbol, de no ser aigua clara. Se sabia que extrajudicialment s’interessava molt per la vida privada de les persones: polítics, empresaris…
Ens va estranyar que fos proposat com a director de l’Oficina Antifrau. A Solidaritat vam valorar tota aquesta informació i vam votar contra el seu nomenament perquè teníem clar que no era la persona adequada per a aquest lloc. També vam explicar el que sabíem a gent de Convergència i Esquerra. Vam ser l’únic grup que es va oposar al nomenament.
Ara s’ha d’investigar qui el va proposar i per què. S’ha de saber per quin canal va entrar a la Generalitat. Aquest lloc és molt sensible perquè investiga el govern i l’administració de Catalunya. És un càrrec que ha de correspondre a uns criteris d’imparcialitat absoluta. Qui tingui aquesta responsabilitat ha de ser una persona impecable. En aquell moment ja era clar que Daniel de Alfonso no tenia aquest perfil. Ara ha quedat demostrat i cal saber com és que va arribar a ocupar un càrrec com aquest.