01.06.2016 - 21:02
|
Actualització: 01.06.2016 - 23:01
Tots els ex-senadors de la legislatura anterior a les corts espanyoles –que fou molt curta– han demanat la indemnització que ofereix la cambra alta als parlamentaris quan es dissolen les corts per la convocatòria electoral. La indemnització és de 8.345 euros, que equival al sou que haurien cobrat entre la dissolució del senat, el 3 de maig proppassat, i les eleccions del 26 de juny. Són 154,54 euros per cadascun dels 54 dies. Hi ha 181 senadors que han demanat la indemnització i només 13 hi han renunciat, segons que informa l’agència Europa Press.
Són aquests tretze:
Rosa María López Alonso (PSOE)
Josep Rufà (ERC)
Tomás Marcos (grup mixt, Ciutadans)
Pilar Barreiro (PP)
Susana Camarero (PP)
Marcial Marín (PP)
Luis Rogelio Rodríguez Comendador (PP)
Arenales Serrano (PP)
Marta Torrado (PP)
Esther Basilia del Río (PP)
Salomé Pradas (PP)
María Isabel Sánchez Torregrosa (PP)
Eugenio Jesús Gonzálvez (PP)
Han demanat la indemnització tots els senadors del grup Podem – En Comú – Compromís – En Marea i els de Democràcia i Llibertat; també tots els socialistes, tret de Rosa María López Alonso; tots els d’ERC, tret de Josep Rufá; els del grup mixt, tret de Tomás Marcos de Ciutadans, i la gran majoria dels senadors del PP.
Aquest pagament s’anomena ‘indemnització de transició’, i cobreix el temps en què els parlamentaris es queden sense ingressos entre una legislatura i una altra. En aquest cas, pràcticament tots tornen a presentar-se a les eleccions del 26-J. La indemnització és incompatible amb qualsevol altra retribució amb càrrec a un pressupost públic, ni d’institució, ens, organisme o empreses dependents d’una administració, i tampoc no es pot cobrar si hom té un sou privat, tret dels que són compatibles amb l’activitat parlamentària.