Neix un projecte que “integra” dades sobre la biodiversitat a Catalunya

  • La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha impulsat el Programa Global de Seguiment de la Biodiversitat (Sisebio), que "integra" dades sobre biodiversitat procedents de diversos estudis amb la finalitat de controlar la seva evolució i orientar polítiques públiques.

VilaWeb

Redacció

09.02.2017 - 12:58

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha impulsat el Programa Global de Seguiment de la Biodiversitat (Sisebio), que “integra” dades sobre biodiversitat procedents de diversos estudis amb la finalitat de controlar la seva evolució i orientar polítiques públiques.

El director general de Política Ambientals de la Generalitat, Ferran Miralles, i el director del Centre de Recerca i Aplicacions Forestals (Creaf), Javier Retana, han presentat aquest dijous el Sisebio, que tindrà una dotació de 50.000 euros anuals.

Actualment, la informació sobre la biodiversitat està “desaprofitada, dispersa, no integrada i no és accessible”, a més de que existeixen buits de coneixement, com la vegetació, la descomposició del sòl i el mitjà marí, segons Miralles.

Per al coordinador del projecte i investigador del Creaf Lluís Comas, el Sisebio pretén “millorar la gestió del mitjà natural enfront del canvi climàtic global”, fent un seguiment a llarg termini i analitzant factors que causen aquestes modificacions.

El projecte se centrarà en “la biodiversitat que indica canvis que es poden identificar i analitzar”, a partir de projectes que es fixin en el seguiment de comunitats i hàbitats; que tinguin un abast territorial ampli, i una màxima representativitat de components.

INDICADORS UNIVERSALS

Aquesta informació, que previsiblement es recollirà en una plataforma web, permetrà elaborar indicadors “primaris, universals i harmonitzats entre mitjans”, ha destacat el científic.

El programa, que va començar a caminar el 2013, ha estat liderat per la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, i també ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona i la de Girona i de centres de recerca.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor