26.08.2017 - 16:00
|
Actualització: 26.08.2017 - 20:28
CRÒNICA I IMATGES: Barcelona clama contra el terror i el cinisme del rei i el PP
19.30: Homenatge popular als Mossos d’Esquadra a la manifestació, amb ovacions i flors:
18.40: S’omple de gent la plaça de Catalunya per a escoltar la lectura del manifest, a càrrec de Míriam Hatibi i Rosa Maria Sardà.
18.25: Vídeo dels aplaudiments a la capçalera de la manifestació, integrada per policia i serveis d’emergències que van atendre les víctimes:
18.20: Fotografia de la concentració a València amb el lema ‘No tinc por’
A València #NoTenimPor #NoTincPor #TotsSomCatalunya #TotsSomBarcelona pic.twitter.com/UuBrYCmvr7
— Juli Pereto (@JuliPereto) August 26, 2017
18.05: Fotografia d’Albert Salamé de la capçalera de la manifestació:
18.00: Felipe VI i Rajoy, escridassats en l’arribada a la manifestació ‘No tinc por’ de Barcelona
Heus ací el moment de l’arribada de Felipe VI:
I ací el de Rajoy:
17.44: Imatge del passeig de Gràcia, un quart d’hora abans, de l’emissió de TV3:
17.30: Imatge general, de l’emissió de TV3, de la manifestació mitja hora abans que comenci. Gran presència d’estelades.
17.20: Arriben autoritats per a participar a la manifestació.
17.00: Aplaudiments als Bombers, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, serveis d’emergències…
16.50: Es forma la capçalera de la manifestació ‘No tinc por’ amb membres dels serveis d’emergències i cossos policíacs que van atendre les víctimes. Molta gent duu pancartes contra Felipe Vi i Mariano Rajoy.
‘No tinc por ‘ és el lema que encapçala avui manifestació en suport de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils de la setmana passada. Convocada per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, recorrerà el passeig de Gràcia, des de les sis de la tarda La capçalera se situa en l’encreuament del passeig de Gràcia amb Gran Via. Al capdavant de tot, una única pancarta subjectada exclusivament per representants dels cossos policíacs, serveis i col·lectius que van participar en l’atenció a les víctimes de l’atemptat. S’hi pot llegir el lema ‘No tinc por’ en disset idiomes, com a mostra de rebuig als atacs que la setmana passada van deixar quinze morts i més d’un centenar de ferits.
En un segon pla, hi haurà els representants de les institucions polítiques i governamentals. És on hi haurà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat dels consellers del govern, però també el rei espanyol, Felipe VI –la presència del qual ha aixecat polèmica entre partits, moviments socials i col·lectius d’esquerres– i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, acompanyat de diversos ministres, presidents autonòmics i líders polítics i sindicals.
L’acte final serà protagonitzat per les lectures de l’actriu Rosa Maria Sardà i de Míriam Hatibi, de la Fundació Ibn Battuta. Els textos que llegiran han estat escollits per a l’ocasió amb la col·laboració del director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual. Seguidament, Peter Thiemann, violoncel·lista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i Guillem Gràcia, estudiant de violoncel, interpretaran ‘El cant dels ocells’, de Pau Casals. L’escenari presentarà decoracions florals del gremi de floristes de Catalunya i tindrà com a fons el dibuix de ‘Barcelona’ amb un crespó negre, del dissenyador gràfic Frederic Amat, amb el lema de la manifestació, ‘No tinc por’.
Entitats vinculades a la pau i a la justícia social han fet una crida als manifestants perquè vagin amb samarretes blaves i, d’aquesta manera, fer una ‘gran marea blava’ per a mostrar la solidaritat amb les víctimes. A més, aquests col·lectius han convocat una concentració alternativa, on no hi haurà ni Felipe VI ni membres del govern espanyol, a les quatre de la tarda a la Rambla de Catalunya, a la cruïlla amb el carrer d’Aragó.
L’Ajuntament de Barcelona, Protecció Civil, els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra han fet unes recomanacions sobre com desplaçar-se en les hores prèvies a la manifestació i com anar vestit i calçat.
Així, la ciutat de Barcelona tornarà a ser epicentre de les reivindicacions de la societat civil aquest dissabte, quan s’espera que centenars de milers de persones ocupin els carrers com a mostra de rebuig als atemptats de la setmana passada a Barcelona i a Cambrils. Serà una imatge que s’ha vist en nombroses ocasions des de la transició, i que han conformat una ciutat, i una societat, activa, mobilitzada i participativa.
Es preveu que la convocatòria tingui un gran seguiment mediàtic. L’ajuntament ha rebut 853 peticions d’acreditació, entre periodistes i personal tècnic, de 191 mitjans de 83 països.