L’exconseller d’Economia Andreu Mas-Colell, nou president del Barcelona Institute of Science and Technology

  • El patronat de l’ens ha aprovat el trasllat al recinte de l'Escola Industrial de la capital catalana, propietat de la Diputació

VilaWeb

Redacció

28.06.2016 - 18:11
Actualització: 28.06.2016 - 23:17

ACN Barcelona.-L’exconseller d’Economia Andreu Mas-Colell ha estat nomenat president del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) en substitució del president de l’Associació Europea d’Universitats (EUA), Rolf Tarrach. A banda, el patronat de l’entitat ha aprovat instal·lar-se en un espai de l’edifici 12 de l’Escola Industrial de la ciutat. El recinte, propietat de la Diputació de Barcelona, pretén convertir-se en un pol de coneixement, respectant la missió fundacional. Al mateix espai hi ha l’Hospital Clínic i diverses entitats vinculades a la recerca i a la salut. L’organisme ocuparà l’espai que quedarà lliure amb el trasllat de l’Escola d’Enginyers de Barcelona al nou campus Besòs-Diagonal de la UPC.

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha remarcat que l’arribada del BIST a l’Escola Industrial és “una baula més en la cadena de servei al progrés tècnic i científic” que ha caracteritzat històricament el recinte. També representa “un nou impuls i un redimensionament de l’Escola Industrial per assumir els reptes del segle XXI”.A més, per a Conesa el BIST “ha de permetre situar al cor de Barcelona la recerca més puntera”, una aposta que “permeti competir amb altres seus de recerca de l’àmbit mundial”.De la seva banda, el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, ha recordat la vinculació de l’espai amb “la promoció industrial, tecnològica i científica de Catalunya amb una perspectiva internacional”. Un recinte, l’Escola Industrial, i un institut, el BIST, que “són exponents de l’aposta del nostre país per continuar avançant en la societat del coneixement”.Mas-Colell, nou presidentDurant la reunió del patronat, que ha tingut lloc aquest dimarts al recinte de l’Escola Industrial, el professor del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra, Andreu Mas-Colell, ha assumit la presidència del BIST en relleu del president de l’Associació Europea d’Universitats (EUA), Rolf Tarrach.Mas-Colell ha volgut expressar la satisfacció i l’agraïment a la Diputació per “fer possible aquest somni” i acollir el BIST, una institució que “és una realitat científica de primer ordre, i té un enorme potencial. A més reuneix els científics internacionals més reputats en les seves disciplines, i ofereix un entorn immillorable per atraure i formar científics d’arreu del món”.D’altra banda, segons Tarrach, el BIST “ha de seguir treballant per aglutinar els millors científics, que contribueixin a fer de la recerca catalana una de les més competitives en l’àmbit internacional”.El BIST es va constituir l’any 2015 amb el suport del Centre de Regulació Genòmica (CRG); l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO); l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ); l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2); l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE); i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona).Pretén incrementar l’impacte de la recerca catalana i, actualment, és la cinquena institució europea de recerca –excloent els Centres Universitaris- en nombre d’ajuts d’excel·lència del Consell Europeu de Recerca (61 des de l’inici del programa, més d’un 1% del total europeu).Pel que fa a l’índex de publicacions, els centres que integren el BIST han fet 280 articles des de l’inici d’any fins al 15 de juny. D’aquests, més del 91% s’han publicat en les revistes capdavanteres de les seves respectives categories temàtiques.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor