10.12.2015 - 12:16
|
Actualització: 10.12.2015 - 17:00
El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i la Universitat de Cracòvia han organitzat avui per primera vegada una jornada acadèmica a Polònia sobre les oportunitats i desafiaments dels processos d’autodeterminació dins la UE. Hi han convidat un seguit d’experts en política europea i internacional que, juntament amb Albert Royo, secretari general de l’entitat organitzadora, fan dues taules rodones. Però l’ambaixada espanyola de Polònia ha imposat a la universitat un orador que no hi havia estat convidat. I la sorpresa dels responsables del Diplocat ha estat grossa quan s’han assabentat que l’enviat de l’ambaixada era Mariano Gomá, membre de Societat Civil Catalana.
En un piulet d’aquest matí, el responsable de premsa del Diplocat ha explicat que intervenia Gomá:
Mariano Gomá, membre de Societat Civil Catalana, intervenint a #KataloniaUJ de @Diplocat a Cracòvia per obra i gràcia de l'@EmbEspPolonia.
— Martí Estruch (@MartiEstruch) December 10, 2015
La participació d’aquest membre de Societat Civil Catalana contrasta amb el perfil de la resta de convidats a la jornada: Michal Natorski, ‘Marie Curie Research Fellow’ a la Universitat de Lieja i professor visitant del Col·legi d’Europa a Natolin; Fernando Guirao, professor Jean Monnet d’Història a la Universitat Pompeu Fabra, per tractar sobre el vesant econòmic dels processos d’autodeterminació; Artur Gruszczak, professor associat de Relacions Internacionals a la Jagiellonian University, per analitzar les implicacions per a la cohesió i la seguretat interna de la UE; i Joanna Orzechowska-Wacławska, professora associada de l’Institut d’Estudis Europeus de la Jagiellonian University, per parlar sobre el concepte de sobirania.