Ferran Adrià convida a la reflexió del procés creatiu a través del pa amb tomàquet

  • Afirma que la cuina catalana "ha canviat el paradigma de la gastronomia" mundial

VilaWeb

Redacció

15.11.2016 - 14:43

Afirma que la cuina catalana “ha canviat el paradigma de la gastronomia” mundial

BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

El CosmoCaixa de Barcelona acull des d’aquest dimecres al 31 de maig l’exposició ‘Sàpiens’, una mostra en la qual el xef Ferran Adrià convida els assistents a reflexionar i comprendre el procés creatiu a través del tradicional ‘pa amb tomàquet’.

En una mostra interactiva “dirigida a totes les edats”, el cuiner convida a reflexionar sobre l’origen dels productes per elaborar el pa amb tomàquet, quants participen, les diferents formes d’elaborar-lo, els instruments i productes que intervenen, amb la mirada fixada en elBulli 1846 de Cala Montjoi, al qual la Bulli Foundation es preveu traslladar el gener del 2018.

A la presentació de l’exposició, el xef ha explicat que elBulli 1846 vol “compartir i fer reflexionar”, i ha explicat que ha tancat el format restaurant per ordenar i contextualitzar els coneixements i anar cap endavant amb la creació, però que la parada ha estat més llarga del que esperava.

Adrià ha afirmat que pretén ser un centre d’investigació sobre la innovació per a compartir-lo amb un llenguatge entenedor, i ha afirmat que volgués que s’assemblés a CosmoCaixa amb la gastronomia com a eix fonamental, en què diversos creadors anualment tindran llibertat total per crear: “La missió d’elBulli Foundation és crear creadors”.

A l’entrada de l’exposició al CosmoCaixa, el visitant podrà descriure què és per a ell el pa amb tomàquet, i a partir d’aquí, entrarà en un recorregut en set àmbits que li permetrà contextualitzar i reflexionar sobre els productes que formen part del procés, columna vertebral en què es basa el mètode Sàpiens que impulsa Adrià, basat en la comprensió de l’origen dels recursos per poder interrelacionar-los.

L’exposició disposa d’elements interactius en els quals el visitant descobrirà els seus coneixements sobre els aliments i el seu origen amb una sèrie de preguntes, l’evolució dels elements per tallar els aliments i una mostra de com elaboren el pa amb tomàquet prestigiosos cuiners.

CUINA CATALANA

El xef de l’Hospitalet de Llobregat ha reivindicat el paper de la cuina catalana en el món, i ha considerat que els últims anys “ha canviat el paradigma de la gastronomia” mundial.

Ha afirmat que, durant segles, el centre de la gastronomia estava a França, però que els últims anys cuiners de tot el món han vingut per aprendre de la cuina contemporània i d’avantguarda catalana.

Adrià ha exemplificat el gran moment cultural que viu la cuina catalana amb el fet que coincidiran exposicions sobre ella a Barcelona: ‘Sàpiens’ al CosmoCaixa i una altra sobre el Celler de Can Roca al Palau Robert.

El cuiner s’ha mostrat confiat que el gran moment de la cuina catalana es vegi recompensat amb les estrelles Michelin, ja que té “restaurants increïbles”, però ha afirmat que els xefs no han de treballar per als premis.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor