La tertúlia proscrita
MINUT A MINUT

Eleccions catalanes 2024: Tota la informació sobre el 12-M, minut a minut

VilaWeb
Pol Baraza Curtichs Arnau Lleonart
09.05.2024 - 12:21
Actualització: 11.05.2024 - 11:32

Ja falta menys d’una setmana perquè hi hagi les eleccions a Catalunya. Diumenge els ciutadans de Catalunya votaran el nou Parlament de Catalunya. Què passarà és la gran incògnita que es fa tothom ara, però haurem d’esperar el 12 de maig per saber els resultats finals. De moment, l’únic que podem saber és el que diuen les enquestes. 

En total en aquestes eleccions, s’hi presenten vint candidatures. Al marge dels vuit partits que actualment tenen representació al parlament –PSC, ERC, Junts, Vox, CUP, Comuns, Ciutadans i PP–, n’hi ha una desena més que es presenten a les eleccions catalanes: Frente Obrero, Partit Animalista amb el Medi Ambient (PACMA), Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, Izquierda por España, Per un Món Més Just, Aliança Catalana, Alhora, Recortes Zero, Front Nacional de Catalunya i Convergents. De totes aquestes, n’hi ha set que es defineixen com a independentistes. Són ERC, Junts, CUP, Alhora, Convergents –que només es presenta a la demarcació de Tarragona– i dues més amb propostes d’extrema dreta: Aliança Catalana i el Front Nacional de Catalunya.

En aquest minut-a-minut, hi trobareu l’última hora informativa sobre les eleccions catalanes: les llistes dels candidats, les enquestes, les declaracions dels partits, les propostes electorals..

10.05.2024
21.27h

Carles Puigdemont: “Senyors de Madrid, prepareu-vos perquè ja venim”

El candidat de Junts a les eleccions de Catalunya, Carles Puigdemont, ha demanat de concentrar el vot independentista en la seva candidatura per liderar el govern i ha llançat un missatge clar: “Senyors de Madrid, prepareu-vos perquè ja venim! No podreu evitar que tornem, i no ens haurem de tornar a anar. Catalans, l’hora de tornar ja ha arribat, i és aquest diumenge!”, ha exclamat.

Més detalls, ací

21.23h

La CUP apel·la als indecisos i demana el vot per construir una alternativa

La CUP ha tancat la campanya de les eleccions catalanes apel·lant als indecisos i ha demanat el vot per tal de “construir una alternativa”. La cap de llista dels anticapitalistes, Laia Estrada, ha garantit que la formació es deixarà la pell i ha remarcat que és clau tenir una representació forta durant la pròxima legislatura. “Volem ser decisives”, ha remarcat davant centenars d’assistents que s’han aplegat al Passeig del Born de Barcelona.

Tota la informació, ací

21.00h

Illa apel·la al votant “despistat i perdut” en la seva última crida a deixar enrere la paràlisi

El cap de llista del PSC a les eleccions de Catalunya, Salvador Illa, ha apel·lat al votant indecís, despistat i perdut que creu que no funciona al seu darrer míting abans de les eleccions a Catalunya de diumenge. Davant tres mil cinc-centes persones al Pavelló de la Vall d’Hebron, i amb cinc-centes persones més seguint l’acte en pantalles a l’exterior, Illa ha fet una última crida al vot per “obrir una nova etapa” i deixar enrere la paràlisi. Segons el socialista, una de les maneres d’assolir la fita és a través de l’autogovern i ha acusat ERC i Junts d’haver-lo menyspreat els últims deu anys. “A quin cap cap menysprear el que tant va costat recuperar?”, s’ha demanat.

Tots els detalls, ací

20.52h

Aragonès adverteix del PSC més espanyolista de la història i apel·la al vot útil

El president de la Generalitat i cap de llista d’ERC a les eleccions de Catalunya, Pere Aragonès, ha advertit que el PSC de Salvador Illa és el més espanyolista de la història. A més, ha alertat que, si Illa és president, la primera autoritat que convidarà al Palau de la Generalitat serà el rei espanyol, Felip VI: “No podem permetre que el Borbó vagi al Palau!”, ha exclamat Aragonès.

Tota la informació, ací

20.47h

Fins a quina hora podreu votar a les eleccions a Catalunya 2024?

Diumenge, 12 de maig, es fan les eleccions a Catalunya. Els col·legis electorals restaran oberts durant onze hores, del matí al vespre, perquè els electors puguin dipositar el vot. Sabeu fins a quina hora podreu votar? Us detallem els horaris del començament i el final de la votació.

Quan començarà la votació?

20.43h

Albiach demana el vot per a obrir un nou capítol a Catalunya amb un govern progressista

La candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha demanat el vot a “tots els catalans hagin votat el que hagin votat en el passat” amb l’objectiu d’obrir un nou capítol a la política catalana amb un govern progressista. Ho ha reivindicat a Cornellà de Llobregat, on els Comuns han tancat la campanya de les eleccions al parlament amb la vice-presidenta espanyola i cap de Sumar, Yolanda Díaz. Albiach ha criticat el candidat del PSC, Salvador Illa, i l’ha acusat de no reivindicar el president Pasqual Maragall sinó Jordi Pujol i de voler una “coalició de l’asfalt” amb Junts.

Més informació, ací

20.40h

Fernández promet “deixar-se la pell” perquè els catalans “recuperin l’alegria de viure en aquesta terra”

Alejandro Fernández.

El cap de llista del PP, Alejandro Fernández, ha promès que es “deixarà la pell” perquè els catalans “recuperin l’alegria de viure en aquesta terra” després de les eleccions. En l’acte final de campanya a l’Hospitalet de Llobregat, el dirigent dels populars ha dit que la papereta del PP “no és un vot de càstig, de rebequeria, ni de cabreig” i ha remarcat que els populars tenen “vocació de govern, de ser decisius i de construir una alternativa al nacionalisme”.

Vegeu-ho ací

19.11h

El darrer disbarat de Ciutadans, un acte als Lledoners perquè detinguin Puigdemont

La campanya de Ciutadans ha estat marcada pels nyaps, amb el cap de llista, Carlos Carrizosa, tot mastegant una hamburguesa amb mostassa, o cartells i vídeos fets amb intel·ligència artificial, en la que apareix de manera obsessiva Puigdemont entre barrots; l’acte el darrer dia d’aquesta estranya sèrie d’actes acaba a la presó dels Lledoners.

Un nou rídicul de Ciutadans

18.59h

La llei espanyola permetria als agents de desobeir Llarena i negar-se a detenir Puigdemont

CArles puigdemont

El diari El País afirma, citant fonts no especificades dels Mossos d’Esquadra, que els agents fora de servei i sense armes que acompanyen Carles Puigdemont a Catalunya Nord per encarregar-se de la seva seguretat l’haurien de detenir si passés la frontera. Aquesta afirmació es basa en el fet que un funcionari de qualsevol cos policíac estaria obligat a detenir el president a l’exili i candidat de Junts si entrés dins l’estat espanyol perquè hi ha vigent l’ordre de detenció estatal emesa pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Però si Puigdemont torna quan l’amnistia ja ha entrat en vigor, tal com ha anunciat que farà, la legislació espanyola impedeix als agents de detenir-lo.

Tots els detalls, ací.

17.53h

El govern denuncia a l’estat espanyol que catalans residents a l’estranger que no han pogut votar

Vot en una urna electoral

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha enviat avui una carta al ministre d’Afers estrangers espanyol, José Manuel Albares, i del de l’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, per a denunciar casos de catalans residents a l’estranger que no han pogut exercir el dret de vot a les eleccions a Catalunya.

Tota la informació sobre la denúncia d'Exteriors.

14.26h

Laia Estrada: “Em fa por no ser prou útil per a donar resposta a la situació en què es troba el país”

La candidata de la CUP a les eleccions catalanes del 12 de maig, en quinze respostes breus.

El qüestionari complet, ací.

12.21h

Puigdemont denuncia que els Mossos puguin investigar els agents que l’acompanyen a Argelers

Carles Puigdemont ha criticat que els Mossos d’Esquadra puguin arribar a investigar els agents que, fora de servei i sense armes, l’acompanyen a Catalunya Nord per encarregar-se de la seva seguretat durant la campanya de les eleccions catalanes, tal com ha publicat el diari El País: “Investigar ciutadans perquè en el seu temps lliure fan un voluntariat per tal que pugui tenir un mínim de condicions durant la campanya electoral –condicions que no es neguen a la resta de candidats– és vergonyós i impropi de règims democràtics. Diumenge també va d’això.” Fonts del Departament d’Interior consultades per VilaWeb neguen que hi hagi cap investigació.

Tots els detalls, ací.

09.37h

Què proposen sobre la pagesia i el primer sector els partits que es presenten a les eleccions de Catalunya?

El 6 i 7 de febrer d’enguany, va començar una mobilització de la pagesia catalana cansada i esgotada per la crisi que viu el sector. Farts de la precarietat ocasionada pel preu de venda dels aliments per sota de cost, l’augment del cost de producció arran de la sequera, la competència deslleial, l’excés de burocràcia, la manca de relleu generacional, entre més, pagesos de tot el país van agafar els tractors i es van dirigir cap a Barcelona. Més de cinc mil tractors i milers de persones van arribar a la capital. Els pagesos van ocupar la plaça de Sant Jaume i van forçar a reunir-se amb el conseller d’Acció Climàtica, que és la conselleria que els correspon. El conseller es va comprometre a reunir-se amb ells i atendre les seves reivindicacions, però la convocatòria d’eleccions ha frenat les negociacions. Aquest malestar ha quedat reflectit en els programes electorals dels partits que es presenten a les eleccions de Catalunya?

Us oferim les propostes principals de cada partit sobre la pagesia i el primer sector.

09.31h

L’últim pelegrinatge a Argelers

Dos quarts de quatre de la tarda. L’aparcament de Fontajau és un forn. Quatre autobusos amb el rostre de Carles Puigdemont carreguen gent i enllesteixen els preparatius per a sortir cap a Argelers (Rosselló). La campanya electoral de Junts és un pelegrinatge constant a Catalunya Nord, en què han participat milers de persones. Recórrer a referències a L’últim tango a París seria forçar massa les coses, però alguns dels pelegrins recorden haver anat al cinema Castillet i diuen que senten una il·lusió similar.

Llegiu la contracrònica d'Oriol Bäbler de l'acte electoral de Junts.

09.29h

ERC es reivindica malgrat les enquestes i demana de concentrar el vot per mantenir la presidència

Aragonès en un acte de campanya

“Cada vegada que hem guanyat, les enquestes juraven i perjuraven que no guanyaríem. Per això som aquí, per aixecar les enquestes. Per guanyar una i mil vegades”, ha exclamat el president d’ERC, Oriol Junqueras, en el míting més multitudinari del partit de tota la campanya. Esquerra ha omplert el Palau de Congressos de Barcelona, amb més de 1.500 persones, per a reivindicar l’obra del primer govern que han presidit d’ençà del restabliment de la democràcia. Una presidència que a partir de diumenge podrien perdre si, com diuen els sondatges, el partit passa a ser la segona força independentista en nombre d’escons al parlament. “Val la pena el que hem fet”, ha remarcat Pere Aragonès, que anava acompanyat a l’escenari pels consellers del seu govern. El candidat d’Esquerra i president de la Generalitat ha fet una crida a concentrar el vot per evitar que Salvador Illa o Carles Puigdemont el rellevin al Palau de la Generalitat.

Llegiu el diari de campanya d'Odei A.-Etxearte

09.28h

Laia Estrada: “Ens podem entendre amb Puigdemont si vol reprendre la independència i no restituir CiU”

Laia Estrada entrevista

Laia Estrada (Tarragona, 1982), candidata de la CUP, arriba exhausta al final de la campanya. La conciliació és difícil, i amb les exigències d’una campanya electoral, encara més. En aquesta entrevista amb VilaWeb, la darrera que fa abans de les eleccions catalanes, lamenta que ERC i Junts competeixin “per veure qui pujoleja més”, que “tinguin el focus posat a Madrid”, perquè troba que la dinàmica de negociació amb el PSOE no permet d’avançar vers la independència. En canvi, repeteix que cal que el parlament assumeixi una agenda pròpia nacional i social que s’allunyi del model dels macroprojectes.

Llegiu l'entrevista a Laia Estrada, candidata de la CUP.

09.25h

Suspès finalment el debat de la SER i El País que havia deixat fora la CUP i Ciutadans

Finalment, avui no es farà el debat electoral que la SER i el País van anunciar ahir per sorpresa. Originalment, hi havien de participar Salvador Illa (PSC), Pere Aragonès (ERC), Josep Rull (Junts), Jéssica Albiach (Comuns) i Alejandro Fernández (PP), cosa que va indignar la CUP i Ciutadans, que van presentar recursos a la junta electoral denunciant que els havien exclòs. L’argument de la SER i el País era que volien oferir un debat de les eleccions de Catalunya entre els partits amb més possibilitats de formar govern i amb aquells que tenen un paper rellevant en la governabilitat de l’estat espanyol.

Més informació sobre el debat electoral suspès de la SER i el País.

09.05.2024
21.55h

‘La tertúlia proscrita’: L’independentisme es mereix una bufetada

La tertúlia proscrita 09/05/2024

VilaWeb presenta un nou capítol de La tertúlia proscrita dedicat a les eleccions catalanes. Què passarà diumenge? Però sobretot, què passarà a partir de dilluns? Serà possible configurar majories absolutes al Parlament de Catalunya? Quin paper hi tindrà l’independentisme? Ho analitzem amb Albano-Dante Fachin, Josep Costa, i el director de VilaWeb, Vicent Partal.

Escolteu la Tertúlia proscrita.

21.53h

ERC es reivindica malgrat les enquestes i demana de concentrar el vot per mantenir la presidència

ERC pot tenir la clau de la governabilitat la mateixa nit electoral. Tot fa pensar que tindrà a les seves mans la capacitat de decidir si pacta un govern amb Junts o amb el PSC, una dicotomia que no ha volgut resoldre en el transcurs de la campanya.

Llegiu el Diari de les eleccions d'Odei A.-Etxearte.

21.51h

[VÍDEO] Abascal atura un míting a Reus per encarar-se a un petit grup de manifestants antifeixistes

El cap de Vox, Santiago Abascal, ha aturat el seu míting a Reus per a encar-se a un petit grup de manifestants que protestaven contra l’acte del partit d’extrema dreta. El seu gest no ha derivat en incidents greus, tot i que el cordó policial dels Mossos s’ha vist compromès i s’han viscut moments de tensió.

Tota la informació de l'incident.

21.15h

Illa recepta “col·laboració ambiciosa” amb el govern espanyol davant “la queixa, la confrontació i el victimisme”

El cap de llista del PSC, Salvador Illa, ha defensat la “col·laboració ambiciosa” amb el govern espanyol davant “la queixa, la confrontació i el victimisme”. Així ho ha dit d’un míting a Vilanova i la Geltrú estant, on ha apostat per “seure i enraonar”. El candidat ha fet una crida a la mobilització massiva a les eleccions a Catalunya perquè, segons ha dit, Catalunya “s’hi juga molt”. “Cal seguir mobilitzant i demanar a tots els catalans que vagin a votar, perquè no podem refiar-nos”, ha subratllat.

Tota la informació sobre l'acte del PSC.

21.14h

La CUP lamenta que els governs vulguin salvar el Banc Sabadell: “Ara entenen la necessitat d’una banca pública catalana?”

La CUP ha lamentat que els governs vulguin “salvar” el Banc Sabadell, després d’haver transcendit avui que el BBVA ha llançat una opa hostil per prendre el control de l’entitat vallesana. “El Banc Sabadell no és el banc del poble català”, ha exclamat la cap de llista dels anticapitalistes en un acte electoral a Lleida.

21.13h

Puigdemont avisa que Sánchez vol fer “una opa hostil” a la Generalitat “amb homes de negre i el governador civil Illa”

Carles Puigdemont denuncia que Pedro Sánchez vol fer amb la Generalitat el mateix que el BBVA amb el Banc Sabadell: “una opa hostil”. Així ho ha alertat el candidat de Junts a les eleccions a Catalunya, que ha reclamat la mobilització independentista per a frenar-ho: “Si deixem que el PSOE faci la seva opa hostil al Govern de Catalunya, amb homes de negre i el governador civil Salvador Illa, entrarem en una deriva espanyolitzant de la qual no podrem sortir”. I ha reblat: “És una de les seves últimes oportunitats per derrotar-nos i no ho podem permetre”.

20.33h

Albiach es presenta com l’única garantia que no hi haurà Junts al pròxim govern

La candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha demanat el vot per als comuns a les eleccions al parlament de diumenge com a “única garantia que no hi haurà Junts al pròxim govern”.

Tota la informació sobre l'acte.

20.30h

Rovira fa una crida a refer els ponts entre independentistes que van permetre l’1-O

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha fet una crida a aprofitar l’aprovació de la llei d’amnistia per a “refer els ponts i la confiança” entre independentistes que van permetre el Primer d’Octubre. És el reclam més gran que ha fet fins ara ERC a la unitat sobiranista, i ha arribat avui del Palau de Congressos de Barcelona estant, en l’últim míting a la capital del país.

Tota la informació sobre l'acte.

15.46h

TVE amaga les entrevistes per a compensar la de Pedro Sánchez i les emetrà al canal 24 Horas

pedro sánchez a tve

La corporació pública espanyola emetrà l’entrevista als candidats a les eleccions a Catalunya, per a compensar la que es va fer al telediari en màxima audiència al president espanyol Pedro Sánchez, tal com li ordenava la Junta Electoral espanyola (JEC), pel canal 24 Horas. La decisió, que havia comportat el recurs d’ERC, PP, Cs i els Comuns, perquè adduïen que La1 i el canal 24 Horas no tenen la mateixa audiència, ha estat avalada per l’òrgan electoral.

12.19h

Què proposen sobre la llengua els partits que es presenten a les eleccions de Catalunya?

La llengua catalana s’ha situat, els últims tres anys, al centre de la legislatura, marcada sobretot per l’acord entre el PSC, ERC, Junts i els Comuns per a una nova llei de llengües que acceptava el castellà com a llengua curricular. Ara com ara, la llei ha congelat l’aplicació del 25% de castellà a les aules, però el Tribunal Constitucional espanyol resoldrà durant la legislatura que s’obre ara si cal fer-hi canvis o no. En aquestes eleccions a Catalunya, la urgència de la qüestió es reflecteix en el debat: la majoria de partits esmenten específicament la llengua. Heus ací un resum de les principals propostes de cadascú.

Tota la informació sobre les propostes sobre la llengua.

11.42h

Els independentistes aïllen Aliança Catalana dels pactes

La majoria independentista és en joc en aquestes eleccions i fins i tot podria dependre aritmèticament d’Aliança Catalana, si entrés al parlament. Però el partit d’extrema dreta que encapçala la batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, es trobarà políticament aïllat per la majoria de partits, igual que Vox. ERC, Junts i la CUP s’han compromès a no pactar-hi, també el PSC i els Comuns.

Tota la informació sobre l'acord antifeixista contra Aliança Catalana.

10.17h

Per què ja no es poden publicar enquestes electorals de les eleccions catalanes?

La primera meitat de la campanya electoral de les eleccions a Catalunya ha estat farcida d’enquestes electorals, que són capaces de fer arribar als electors les expectatives i tendències dels partits polítics. Però de dimarts a mitjanit ençà no se n’han publicat més, perquè la llei electoral espanyola, del 1985, ho impedeix.

Tota la informació sobre per què ja no es poden publicar enquestes electorals

09.00h

Mar Besses, el planter en estat pur

Mar Besses, candidata d'ERC a les eleccions catalanes 2024 (fotografia: Adiva Koenigsberg)
Mar Besses, candidata d'ERC a les eleccions catalanes 2024 (fotografia: Adiva Koenigsberg)

Mar Besses Casanovas (1998) va començar a militar a les JERC a disset anys; a vint-i-un va entrar de regidora del partit a l’Ajuntament de Sant Joan Despí (Baix Llobregat); a vint-i-quatre va repetir, i ara, a vint-i-cinc anys, entrarà al parlament com a representant de les joventuts d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, després de les eleccions del 12-M a Catalunya. Besses és el planter en estat pur, i ha estat formada i crescuda a les joventuts d’un partit que les cuida molt, i que posa en llocs de sortida els seus representants (Besses va de número 10). Pere Aragonès, el president, també es va formar a les JERC.

Perfil de la candidata de les JERC a les eleccions de diumenge

08.05.2024
18.57h

Fernández convida Carrizosa i Cañas a votar el PP: “Seria una inversió de futur”

El candidat del PP a les eleccions a Catalunya, Alejandro Fernández, ha convidat avui el candidat de Ciutadans en les eleccions catalanes del 12 de maig, Carlos Carrizosa, i el cap de llista de Cs a les europees i cap de campanya del partit, Jordi Cañas, a votar el PP: “Seria una inversió de futur per a tots”.

Tota la informació sobre la declaració d'Alejandro Fernández.

18.29h

La policia espanyola és incapaç de localitzar Carles Puigdemont a Catalunya Nord

El Tribunal Suprem espanyol no sap on és el president Carles Puigdemont. La policia espanyola ha fet arribar un escrit a la magistrada de la causa del Tsunami Democràtic, Susana Polo, on informa que, malgrat la col·laboració de les autoritats franceses, no ha pogut localitzar Puigdemont ni tampoc saben quin és ara mateix el seu domicili.

Tota la informació sobre l'escric de la policia espanyola

18.01h

Personalitats conegudes cedeixen Twitter a sense-sostre per fer arribar propostes als partits

fundació arrels

La fundació Arrels ha organitzat avui una nova edició de la campanya #VotInvisible2024 per a visibilitzar els drets de les persones sense llar en la campanya electoral de les eleccions de Catalunya. En l’acció, persones conegudes del món de la política, l’entreteniment, la comunicació o la cultura cedeixen els seus usuaris de la xarxa social Twitter a persones sense-sostre o que han viscut al carrer perquè expressin les seves propostes o preguntes i les facin arribar als partits polítics i candidats.

Tota la informació sobre l'acció de la fundació Arrels.

12.05h

Politico dedica la seva portada al retorn de Puigdemont: “L’últim intent per la independència”

La portada de Politico amb el reportatge de Carles Puigdemont

La prestigiosa publicació Politico, molt influent a Brussel·les, ha dedicat l’obertura de la seva portada a un reportatge sobre el retorn de Carles Puigdemont: ‘El fugitiu: l’últim intent de Carles Puigdemont amb la independència catalana.’ L’article repassa el periple del dirigent de Junts de l’exili estant en plena campanya de les eleccions a Catalunya de 12-M.

Llegiu el retrat de Politico sobre la candidatura de Puigdemont.

10.00h

Acord antifeixista: PSC, ERC, Junts, CUP i Comuns signen que no pactaran amb Vox ni Aliança Catalana

El PSC, Junts, ERC, Comuns Sumar i la CUP han signat un document que els compromet a no pactar amb l’extrema dreta al Parlament de Catalunya i allunyar-se’n, específicament, de Vox i Aliança Catalana.

Tota la informació sobre l'acord antifeixista.

08.45h

Atacs encreuats, cap guanyador clar i un sol anunci en un debat per a pescar els indecisos

TV3 el presenta com el “debat decisiu”. És l’enèsim que fan els candidats, però el més acostat a unes eleccions encara amb un gran nombre d’indecisos. Potser és perquè ja estan bregats en el bescanvi d’acusacions i de propostes, i ja es tenen la mida presa, que el debat té estones de discussió i monòlegs inevitables, en què tots injecten el missatge preparat a les cuines de campanya. No hi ha cap guanyador clar ni gaires novetats.

Llegiu l'anàlisi d'Odei A.-Etxearte sobre el debat electoral de TV3.

08.42h

Illa diu que nomenarà Parlon consellera d’Interior i Trapero director general de la Policia

El cap de llista del PSC a les eleccions de Catalunya del 12-M, Salvador Illa, ha aprofitat una de les seves intervencions al debat de la CCMA per anunciar qui ocuparà la cúpula del Departament d’Interior si arriba al Palau de la Generalitat. En aquest sentit, la conselleria d'Interior seria Núria Parlon, mentre que el major Josep Lluís Trapero seria el director general de la Policia.

Tota la informació sobre els anuncis d'Illa.

07.05.2024
20.48h

Puigdemont: “Em volien a la presó i estic a poques setmanes de tornar sense haver demanat perdó a cap jutge espanyol”

Carles Puigdemont, candidat de Junts + Puigdemont, treu pit d’haver mantingut la posició davant de l’estat espanyol durant l’exili. “Volien ficar a la presó el president de la Generalitat i estic aquí, a poques setmanes de tornar sense haver hagut de demanar perdó a cap jutges espanyol”, ha dit avui en el míting diari a Argelers (Rosselló).

Tota la informació sobre les declaracions de Carles Puigdemont.

20.01h

ERC presumeix de tenir gent provinent de diferents espais polítics

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presumit avui de tenir gent provinent de diferents espais polítics, com ara ICV, PSC, CDC i Unió. En un acte sectorial a Montjuïc, amb motiu de les eleccions a Catalunya 2024, el president del partit, Oriol Junqueras, ha demanat de concentrar el vot d’esquerres en ERC i ha defensat que “no té cap sentit” apostar per una altra formació.

Tota la informació sobre l'acte d'ERC.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any