El CCCB distingeix un projecte energètic amb el Premi Internacional a la Innovació Cultural

  • El II Premi Internacional a la Innovació Cultural, convocat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb caràcter biennal, ha distingit "per unanimitat" el projecte 'The Newton Machine', que treballa en l'autosuficiència energètica neta i gratuïta de comunitats locals i ha desenvolupat un prototip de bateries que funcionen per gravetat per emmagatzemar energia renovable.

VilaWeb
Redacció
22.06.2017 - 11:27

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

El II Premi Internacional a la Innovació Cultural, convocat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb caràcter biennal, ha distingit “per unanimitat” el projecte ‘The Newton Machine’, que treballa en l’autosuficiència energètica neta i gratuïta de comunitats locals i ha desenvolupat un prototip de bateries que funcionen per gravetat per emmagatzemar energia renovable.

La iniciativa explora les necessitats concretes de les comunitats, impulsada per investigadors del Madeira Interactive Technologies Institute (Portugal) i de l’IT University if Copenhagen (Dinamarca), ha explicat en un comunicat el CCCB, que inclourà aquesta proposta en les activitats relacionades amb l’exposició ‘Després de la fi del món’ a l’octubre.

El jurat ha destacat que es tracta d’un projecte “increïblement innovador i original”, a més de ser summament sostenible, tant en el mediambiental com en el social; transmet apoderament a la comunitat i qüestiona la dependència que es desenvolupa amb l’energia, a més de ser un exemple de tercera cultura per comptar amb laboratoris, tallers, poesia i documentació de les experiències de les persones.

El projecte col·lectiu català ‘L’oda al futur’ ha rebut un Esment especial per la seva capacitat de posar en contacte un sector del treball activista, en una iniciativa que fa visibles els indicis de l’acceleració del canvi climàtic en sis punts de Catalunya.

En la convocatòria 2016-2017 dels guardons, que han tingut com tema central el canvi climàtic, el Premi del públic ha recaigut a ‘Upcycling de Barri’, de Barcelona, que explora els beneficis de l’economia circular i el tractament de residus plàstics a una escala domèstica i local, en un espai de trobada.

Han integrat el jurat d’aquesta edició la directora de programes de Julie’s Bicycle, Laura Pando; l’editora del Jet Propulsion Laboratory de la Nasa, Laura Faye Tenenbaum; la productora de programes culturals i directora d’ArtCop21, Lucy Wood; el comissari José Luis de Vicente, i el director del CCCBlab, Juan Insua.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor