Dos japonesos caçant Pokémons al Túnel de la Rovira i una multitud embogida en un parc dels EUA

  • A Central Park de Nova York també hi va haver corredisses per causa del vídeojoc de moda

Redacció

17.07.2016 - 16:52
Actualització: 17.07.2016 - 16:57

Aquest cap de setmana han fet la volta al món les imatges d’una multitud a Central Park, a Nova York, corrent embogida per a atrapar un Pokemon que havia aparegut en aquella zona: corredisses, embús de cotxes… Els jugadors de l’aplicació de moda a tot el món consideren molt valuós, un Vaporeon.

Es tracta d’una de les vuit evolucions possibles del personatge Eevee, i té l’habilitat de fer-se invisible a l’aigua. Un veí de la zona va enregistrar en vídeo la bogeria.

Doncs bé, en un altre indret dels EUA va passar quelcom semblant fa ben poc. Centenars de persones es van aplegar en un parc de Bellevue, a l’estat de Washington, per a atrapar un Pokemon. S’hi van estar gairebé tot el dia. Fins que algú va cridar ‘Squirtle!’ (el nom d’una tipologia de Pokemon estrany), i tothom va començar a correr excitat, cercant-lo.

Dos japonesos, caçant Pokémons al Túnel de la Rovira

A casa nostra també hi ha hagut situacions insòlites causades pel joc Pokémon Go: ‘Els Mossos d’Esquadra van enxampar aquest dissabte dos turistes japonesos jugant a Pokémon Go dins el túnel de la Rovira de Barcelona, prohibit als vianants i sense quasi vorera. Segons ha confirmat la policia catalana, els fets van passar quan una patrulla va veure dos joves –un noi i una noia- caminant pel túnel equipats amb una pissarreta. Els agents van pensar que s’havien perdut i endinsat dins el túnel erròniament per trobar una sortida però en apropar-se van comprovar que estaven jugant a caçar Pokémons. Els van alertar que el túnel de la Rovira és un lloc prohibit als vianants, que era perillós per a la seva seguretat i els van fer fora. Els dos joves van sortir del túnel i no van ser multats.

Pokémon Go és l’última aplicació desenvolupada per The Pokémon Company i Nintendo, i s’ha convertit en el fenomen més massiu dels últims temps a les xarxes.

La fórmula màgica és la barreja del passat i el futur. Han recuperat els centenars de criatures inversemblants que els anys noranta van entusiasmar els usuaris de Game Boy i els han incorporat la tecnologia de moda: la realitat augmentada.

Pokémon Go cerca produir la sensació que el jugador forma part de la història. Els usuaris fan servir el telèfon —concretament el GPS i la càmera— per poder capturar Pokémons al món real. Un Pickachu a Central Park o un Squirtle a davant del Capitoli. No hi ha pantalles, ni límits. Qualsevol espai de la ciutat pot amagar nous animalons que el jugador ha de col·lacionar i entrenar perquè evolucionin.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor