Malta deporta 20 nord-coreans davant del temor que Pyongyang els tingui d’esclaus per obtenir divises

  • Els deportats treballaven en la construcció i en fàbriques tèxtils

VilaWeb

Redacció

28.07.2016 - 21:45
Actualització: 28.07.2016 - 22:41

El govern de Malta ha ordenat la deportació d’una vintena de treballadors nord-coreans per por que Pyongyang els tracti com a esclaus amb l’objectiu d’obtenir divises, segons que han informat fonts de l’executiu maltès a l’agència sud-coreana, Yonhap.

Aquesta deportació s’ha pogut fer perquè el govern maltès ha denegat els visats dels treballadors, que havien expirat. Tots vint treballaven a la construcció i en fàbriques tèxtils, i ja han tornat al seu país.

La constructora Rite Mix i la firma de roba Leisure Clothing han confirmat a Yonhap que els que nord-coreans que havien treballat per a ells ja no hi treballen. Un alt càrrec de Rite Mix diu que a la seva companyia n’hi havien treballat quinze, però tots se’n van anar a final de maig. Alhora, una font de la firma tèxtil ha assegurat que la companyia ja no contracta nord-coreans.

La preocupació sobre l”exportació’ d’esclaus nord-coreans a la Unió Europea va créixer fa poc, quan l’Aliança Europea per als Drets Humans a Corea del Nord (EAHRNK) publicà un informe en què alertava que el país enviava treballadors per recaptar diners i així esquivava les sancions imposades des de la comunitat internacional.

Segons les Nacions Unides, el 2015 hi havia uns 95.000 nord-coreans treballant a l’estranger, cosa que va permetre d’ingressar entre 1.200 i 2.300 milions de dòlars. Amb torns de 10 a 12 hores diàries, sis dies la setmana, aquests treballadors repatrien el 90% del salari.

Si bé la majoria nord-coreans que hi ha a la Unió Europea treballen en drassanes, granges i obres de Polònia, també n’hi ha en empreses d’oci i de moda.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor