21.02.2017 - 17:35
|
Actualització: 21.02.2017 - 20:38
Els consellers Gabriela Bravo i Vicent Marzà, màxims responsables dels departaments de la Generalitat Valenciana amb competència en funció pública i política lingüística, han explicat avui als sindicats com es definirà la competència lingüística a l’avantprojecte de la llei d’ocupació pública del País Valencià.
La reunió, a la seu de la Conselleria de Justícia, ha aplegat els dirigents de la UGT, CCOO i Intersindical. Després, la consellera Bravo s’ha reunit amb els representants de CSI-F i FSES, que formen part de la mesa general de negociació de la Generalitat.
L’esborrany de l’avantprojecte estableix, a l’article 61, que per a accedir a l’administració de la Generalitat els aspirants hauran d’acreditar ‘el coneixement del valencià que es determine reglamentàriament, respectant el principi de proporcionalitat i adequació entre el nivell d’exigència i les funcions corresponents’.
La nova normativa preveu que el reglament que reguli el nivell de català exigible per a l’accés a la funció pública sigui aprovat pel consell abans de sis mesos, comptats des de l’entrada en vigor de la llei, una vegada aprovada per les corts.
L’avantprojecte inclou una provisió per si, transcorregut un any des de l’entrada en vigor de la llei, el consell encara no ha aprovat el reglament necessari. En aquest cas, els nivells de català que s’hauran d’acreditar per a accedir a l’ocupació pública seran els següents:
—Als funcionaris dels grups A1, A2 i B, hom els exigirà el certificat C1 (equivalent a l’antic grau mitjà de coneixements de català expedit per la Junta Qualificadora).
—Els funcionaris dels grups C1 i C2 hauran d’acreditar el certificat B1 i B2, respectivament (equivalents a l’antic grau elemental).
—Les agrupacions professionals funcionarials hauran d’acreditar el certificat A2 (equivalent al grau oral).